четвртак, 8. мај 2014.

Osnovna suplementacija


      Dobro jutro, dobar dan, dobro veče.   :)  Jednostavno, nastavljamo druženje kad god da ste zavirili. Nadam se da ste lepo proveli praznike i da ste se odmorili.

     Ja sada želim da vas tako odmorne podsetim na nešto što smo učili u osnovnoj školi. Šta je ćelija? Sećate se toga, zar ne? Po definiciji je osnovna jedinica svih živih bića. Mi se sastojimo iz ćelija, mnogo njih i one obavljaju razne funkcije za nas, troše se, obnavljaju ... i traže vodu  i traže hranu.

     Vodu, jer oko 70% našeg tela je voda ( mozga čak 90%)

     Da ne biste dehidrirali i poremetili rad ćelija potrebno je minimalno uneti 1 lit vode na 25 kg mase.

     A hrana za ćelije su vitamini, minerali, enzimi, amino kiseline...

     E sada , mi se probudimo i zbog žurbe (moramo stići na vreme na posao) možda baš i  ne osetimo ali naše ćelije traže hranu, traže vodu. Mi imamo određeni ritam, navike. Ceo život je skup navika, dobrih i onih koje to nisu, da ne kažem loših.

     Ali evo zamislite da su ovo naše ćelije.





     Gladne su zar ne? Žedne? Takođe. Jutro je, vi sanjivi, tek otvorili oči i po navici pravac kuhinja, uključujete ringlu, tu je đžezva...aha i odlazite u kupatilo dok voda zastruji. Tako je . Po navici.

.



                                       Stigla je kafica








     I naravno ne može uglavnom ni bez još nečega . Kompletan doživljaj.
                                 
                                        Cigareta,




     Gladne i žedne ćelije prelili smo vrućom kafom  i dimom. Naše loše navike  od ranog jutra onemogućavaju  nam normlan rad ćelija i dovode do mnogih posledica, pada imuniteta, sklonost čestim prehladama, alergijama a i do ozbiljnih bolesti i poremećaja dolazi.


     Hajde da menjamo navike!
 Nakon buđenja jedna čaša vode i neko voće , jedna voćka samo... a može i u čaši jogurta.      

Ako ovako započnemo dan biće nam mnogo, mnogo bolje.Učinite to zbog sebe.
 Svako ponaosob neka proprati jedan svoj dan, koliko čega je uneto u organizam i da li je dovoljno? Nije.

      Nisam ni sumnjala. Čak i da se trudimo da uzmemo najbolje i da imamo dovoljno novca da sebi možemo priuštiti raznovrsnost u ishrani, kvalitet namirnica na tržištu je drastično opao, ispošnjavanje             zemljišta, korišćenje pesticida, transport, loše skladištenje, korišćenje konzerviranih namirnica, tu su onda veštačke boje, arome, zaslađivači, pojačivači ukusa, aditivi, brza hrana... i da ne nabrajam još... Šta od toga mogu iskoristiti naše ćelije?                                                                                                                                                                               
    Čovek u 21.veku boluje od bolesti izazvane nedostatkom u ishrani. Pri samom smo vrhu u Evropi po kardiovaskularnim bolestima, dijabetisu, karcinomu. Da li to možemo promeniti? Svakako. 
Kako? Pitanje je koje baš volim. Većina nas je čula za nuklearnu katastrofu koju je doživeo Japan. Toliko je bilo ozračeno da se sumnjalo da je uopšte moguće preživeti. Japanci su preživeli... i više od toga. Oni danas imaju preko 50000 osoba koje su proslavile 100 -ti rođendan. Primer koji bi mogli primeniti.Srbija je ozračena, bombardovanje 1999 godine uzima svoj danak. I dalje Vam nije jasno. Jel vozite bickl? Ima Vas zar ne? Kad Vam ispusti guma idete po pumpu. Dopumpavate je. Dopunjujete je.
     Jasnije je , jel da?
     Ako ne možemo uneti dovoljno potrebnih nutrijenata da bi nam ćelije bile zdrave, trebamo dopuniti dodacima ishrani. Osnovna suplementacija je vitamin C  i vitamini po krvnim grupama.


                                                                                                                                                               

C 1000 Plus (100 tableta)
C1000 Plus sa velikom količinom vitamina C sa produženim dejstvom i šipkom organskog porekla za dodatno jačanje dejstva, doprinosi jačanju imunog sistema, zarad efikasnije odbrane tokom kritičnih perioda, kada je organizmu to najviše potrebno.
Pored toga, doprinosi i procesima stvaranja kolagena, i može pomoći u očuvanju zdravlja krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože




  •  Osobama koje su podložnije zarazama.
  • Za svakoga tokom zimskog perioda, za jačanje imunog sistema.
  • Osobama koje se bave sportom ili obavljaju teške fizičke poslove, za veću izdržljivost.
  • Osobama koje su pod intenzivnim mentalnim stresom, za normalno funkcionisanje nervnog sistema.
  • Starijim osobama i onima koji se oporavljaju od bolesti.
  • Za poboljšanje apsorpcije  gvožđa (posebno za žene tokom plodnih godina, kao i za osobe koje pate od anemije, nastale usled nedostatka gvožđa).




Simptomi nedostatka vitamina C mogu biti: oslabljenje imunog sistema, prijemčivost na razne zarazne bolesti, sporiji oporavak nakon bolesti, produženo zarastanje rana, krvarenje desni, gingivitis, bolovi u mišićima


Cene: vit C 1000      100  tab            2932 din               Koji god  da odaberete da koristite za sebe i svoju
          vit C 500        100 tabs           2052 din               porodicu koštaće vas manje  nego da u sezoni gripa
          vit C 300         120 tabs          2464 din               sa visokom temperaturom odete taxijem do hitne
          vit C 75           100 tabs          1225 din               pomoći, da ne računam bol, nemoć, remećenje
      lionkids C              90 tabs          1132 din               svakodnevnih aktivnosti...
      LIQUID C                                  2704 din








Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom AB.Sadrže i brojne, u prirodi retke lekovite biljke koje pomažu očuvanju zdravlja osoba koje pripadaju određenoj krvnoj grupi, jačajući tako efikasnost proizvoda. Sastojci deluju na jačanje imunog sistema i poboljšanje opšteg stanja i deluju roborativno, pa tako doprinose očuvanju našeg zdravlja.









Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom A.Među kompleksnim dodacima ishrani
 Među kompleksnim dodacima ishrani posebnu grupu čine preparati čiji je sastav usklađen sa specifičnostima pripadnika pojedinih krvnih grupa, kao i sa njihovim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Ovi proizvodi su efikasni multivitamini, određeni prema specifičnostima organizma, zasnovani na rezultatima najnovijih istraživanja.


Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom B.
Među kompleksnim dodacima ishrani posebnu grupu čine preparati čiji je sastav usklađen sa specifičnostima pripadnika pojedinih krvnih grupa, kao i sa njihovim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Ovi proizvodi su efikasni multivitamini, određeni prema specifičnostima organizma, zasnovani na rezultatima najnovijih istraživanja.
 Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje. Sastav je usklađen sa "karakteristikama mesojeda" koje imaju pripadnici krvne grupe O.
Sadrže i brojne, u prirodi retke lekovite biljke koje pomažu očuvanju zdravlja osoba koje pripadaju određenoj krvnoj grupi, jačajući tako efikasnost proizvoda. Sastojci deluju na jačanje imunog sistema i poboljšanje opšteg stanja i deluju roborativno, pa tako doprinose očuvanju našeg zdravlja.
Cena VITAL ABO   znači bilo koga  je  2852 din. 
u pakovanju 9o tableta



Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 

Telefon   061 622 75 97

Moj kodni broj:  3814322648












Нема коментара:

Постави коментар