петак, 23. мај 2014.

Vitamin D

        Često pričam sa svojim prijateljima o tome koliko nam je potrebna suplementacija i nailazim na različite stavove o tome. Informacija  vrlo sporo dopire do svesti  mojih sugrađana, da li zbog loše materijalne situacije i stalnog traženja  mogućnosti za preživljavanje i opstanak pa jednostavno nisu spremni da prime nove informacije ili je to strah koji se uvuko jer mnogo su puta bili prevareni. Sa padom standarda sve se menja  i tok misli kreće  na najneverovatnije strane i obuhvata sfere o kojima nismo ni pomislili da ćemo ikad dopreti. A suština se svodi na vrlo jednostavne stvari i lako primenljive. 

     Da sve u prirodi ima svoj tok to nam je poznato, međutim, težnja naroda da unapredi proizvodnju i da se brže zaradi a  razvojem različitih hemisjkih sredstava se ubrzava proces sazrevanja voća i povća i one vrednosti koje trebaju našem organizmu se smanjuju  i ima ih sve manje. Mnogo manje nego u vreme naših baka , tako da nam se sad javljaju neke bolesti koje ranije nisu bile toliko razvijene  i nazvane su bolesti nedostatka u ishrani. Kiše koje danima padaju i plave polja i imanja, oranice  i sve kulture imaće posebno negativne posledice na kvalitet onog što uopšte budemo uspeli da sačuvamo. Neophodnost  dopunjivača ishrani  postaće izražajnija.



     Dakle bez obzira da li  se trudite da     1. kuvate svakog dana
                                                             2. jedete voće i povrće
                                                             3.spavate 7 h i više
                                                             4.fizički ste aktivni
                                                             5.trudite se da mislite    pozitivno i da se družite






 Koristite namirnice bogate vitamin D.


                                                            
     Vaše ćelije su neumorne, one u svakom momentu troše materije koje mogu iskoristiti iz onoga što ste uneli  u organizam putem hrane i kada tih materija nema dovoljno organizam trpi. Ako zastanete malo,oslušnete počećete da prepoznajete neke simptome kod vaših prijatelja, kod rođaka, kod sebe.

     Vitamin D Prema nekim procenama istraživanja nedostatak vitamina D  pogađa 70% stanovništva


     Nedostatak  pojačava rizik od 1. slabih kosti
                                                  2.česte frakture
                                                  3.česte infekcije
                                                  4. respirotorne infekcije
                                                  5.sezonske depresije
                                                  6.slabost mišića
                                                  7.autoimune bolesti
                                                  8.rak

     Mališani koji su hiperaktivni , ne drži ih mesto, stalno se vrpolje, nemaju koncentraciju , nemaju dovoljno u organizmu vitamina D. Nemojte da ih grdite, pomozite im. Sve više dece školskog uzrasta pati od gojaznosti, nekih problema sa kičmom  (krivljenje kičme ) i slabog imuniteta.


 Kome možemo preporučiti Vitamin D
                                          - osobama koje većinu vremena  provode unutra
                                          -osobama koje se bore sa viškom kilograma
                                          -svima u cilju očuvanja imunog sistema
                                          - svima za očuvanje kostiju i zuba
                                          - trudnicama
                                          - dojiljama
                                          - osobama koje se bore sa alergijom na Sunce




     Kompanija Calivita  u svojoj ponudi ima vitamin D koji mogu najtoplije preporučiti svima, jer svi u porodici ga mogu koristiti, sa dozama prema uzrastu i potrebama.


Evo i preporuke same kompanije
         


D-drops – novi čudotvorni vitamin CaliVita® Internationala

Prirodno rešenje za nedostatak vitamina D

Od sada, očuvanje Vašeg zdravlja je postalo jednostavnije! Predstavljamo Vam najnoviji CaliVita® preparat D-drops, najnoviju formulu vitamina D. Mi smo razvili D-drops tako, da primena može biti jednostavna i lako personalizovana za svakog člana porodice. Zahvaljujući tečnoj formi, veoma lako se koristi na personalizovan način, bez obzira da li se koristi za dete ili stariju osobu. Ima izuzetno prijatan ukus – zahvaljujući prirodnom citrusnom sastavu – ali istovremeno nema jako karakterističnu aromu, tako da se može mešati i u namirnice i napitke. Prilikom procesa proizvodnje ove tečne formule mi ne koristimo nikakve veštačke arome, boje, zaslađivače ili šećer.
ddrops4th.jpgNe samo da se lako koristi, već naš novi proizvod sadrži D3 holekalciferol, najaktivniju formu vitamina D, koji mnogo delotvornije podiže nivo vitamina D u krvi naspram forme D2 (ergokalciferol). Najbolji prirodni izvor vitamina D3 je ulje iz jetre bakalara, koje je takođe dodato u našu formulu. Pored toga, i pakovanje je veoma ekonomično, pošto jedna bočica može da sadrži i 900 doza.* Samim tim D-drops predstavlja dobru investiciju u očuvanje zdravlja. Adekvatni nivo vitamina D bi mogao smanjiti slučajeve pojave gripa za 90%, tako da bismo na taj način naravno mogli da uštedimo i novac koji se inače potroši na tretiranje simptoma gripa.

Imajući u vidu rezultate dobijene zadnjih godina, nekoliko zdravstvenih organizacija uključujući i Nacionalni Institut za Zdravlje Harvardskog Univeziteta, podržavaju ideju povećanja preporučenih dnevnih doza vitamina D za barem 30-60%.
Suplementacija ovim vitaminom je od posebnog značaja tokom mračnije jesenje i zimske sezone, u trudnoći, za decu u razvoju, nakon menopauze i za starije, kao i u slučaju problema sa apsorpcijom vitamina D i gojaznosti (hronični gastrointestinalni poremećaj, Kronova bolest, ulcerozni kolitis).

Uz pomoć CaliVite® možete veoma lako učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje, i to uz pomoć prirodnih sastojaka! Iskoristite ovu mogućnost!

* Računajući sa preporučenom dnevnom primenom (za odrasle 1 kap – 400 I.J./dnevno)

ddrops_prd.png

CV0178



Sastojci po 1 kap (pribl. 0,033 ml):
Vitamin D3      400 I.J.


Da li ste znali,
 -   da je dokazana povezanost između nivoa vitamina D i depresije?
 -   da tokom zimskog perioda raste učestalost pojave depresije?
 -  da korišćenjem solarijuma ne možete suplementirati vitamin D? Zato što iz UVA zraka koje emituju solarijumi organizam ne može da sintetiše vitamin D, već samo iz UVB zraka.



Pažnja!
-   Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu količinu!
-  Čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu, zatvoreno, po otvaranju bočicu čuvati u frižideru.
-   U slučaju hiperkalcemije se ne preporučuje uzimanje preparata D-drops!
-   Ukoliko imate sarkodiozu ili kamen u bubregu potražite lekarski savet pre uzimanja preparata!
-   Ukoliko već koristite neki drugi preparat koji sadrži vitamin D, pre uzimanja D-drops potražite lekarski savet!









                                                            

1 коментар:

  1. Hvala Ti Biljana na korisnom i lepom prilogu...
    Nevereovatna je cinjenica, koliko se malo zna o ptrebi za vitaminom D, znaju oni lekari koji prate najnovije izvestaje svetske zdravstvene organizacije...
    Ocigledno da trebamo preuzeti odgovornost za sopstveni organizam , i da ne ocekujemo od lekara da popravljaju nase nedostatke..
    PREUZMIMO ODGOVORNOST

    ОдговориИзбриши