четвртак, 10. септембар 2015.

Coenzim Q10 - čuva vaš život

Kada pomislite na koenzim Q10  najverovatnije  Vam prvo padnu na pamet  kreme za podmlađivanje koje  kozmetičke kuće reklamiraju  preko svih medija i koje su postale veoma aktuelne  jer  žene a i muškarci  žele da zadrže mladolikost što je i opravdano jer  dobar izgled stvara osećaj zadovoljstva samim sobom  što se odražava na  celokupni život. Ali da li je  koenzim neophodan samo licu  ili je potreban svim ćelijama  u organizmu, šta ispitivanja govore  i šta je ustvari koenzim.
Ubihinon  ili koenzim q10 štiti ćelijsku membranu od oštećenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala, sprečava oštećenje proteina i DNK, prenosi elektrone neophodne za stvaranje energije u ćelijama. Za ubihinon je karakteristično da predstavlja jedini antioksidans rastvorljiv u lipidima (masti), a da se sintetiše, odnosno stvara u organizmu. Osim što štiti lipide ćelijske membrane, koenzim Q10 sprečava i oksidativno oštećenje proteina i DNK. Takođe, prenosi i elektrone u reakcijama neophodnim za stvaranje energije u ćelijama, u obliku adenozin trifosfata, metaforično rečeno pogonskog goriva, bez kojeg ćelije ne bi mogle da funkcionišu. Naš organizam stvara  koenzim q 10  do 30 godine života, posle ga ima sve manje i manje i zato je neophodan da se unosi  kroz dodatke ishrani. Kako znamo da je neophodan  za zaštitu svih organa suvišno je pitati da li treba već u kojim slučajevima primeniti.

Do sada utvrđena delovanja koenzima Q10 i primena:
  • Stabilizacija povišenog krvnog pritiska
  • Ishemijske bolesti srca
  • Respiratorne bolesti i problemi (astma, alergije, ..)
  • Glavobolje i migrene
  • Paradentoza i problem sa zubnim korenima
  • Zaštita od štetnog delovanja dijabetesa na ćelijskom nivou
  • Zaštita i obnavljanje neuroloških funkcija (alzheimer, Parkinson, skleroza..)
  • Zaštita od gubitka sluha – mutacija mitohondrijske DNK  smatra se važnim sastojkom  promena u unutrašnjem uhu koje se ne mogu medicinski korigovati.
  • Produžuje životnu crtu – istraživanja na životinjama ukazuju da ishrana obogaćena koenzimom i  masnim kiselinama značajno produžava život i smanjuje DNK oštećenja. Koenzim pri tome sprečava pad antioksidativnog kapaciteta koji opada sa godinama.
  • Pomaže u regeneraciji mišića
  • Prevenira gubitak težine i mišićnog tkiva, te smanjuje umor  kod obolelih od karcinoma, zajedno sa B2 i B3 vitaminom.
  • Štiti od stresa usled bolesti i operacije, zračenja i hemoterapije. Preporučuje se doza od 100 – 300 mg dnevno dva tjedna pre operativnog zahvata, naročito operacije srca. Srčani  mišić ovih pacijenata bolje je opskrbljen energijom, smanjuje se oksidativni stres, te se ubrzava oporavak usled smanjene zasićenosti kiseonikom
  • Smanjuju se dijabetičke komplikacije
  • Smanjuje se mogućnost skleroze usled starenja organizma. Sažeto u slajdovima  to izgleda ovako:









I da napomenemo  juče 09.09.2015 . g. je Japan obeležio 70 godina od nuklearne katastrofe i stradanja više od  
200 000  osoba u Hirošimi i Nagasakiju 06 i 09. septembra 1945 .godine
Katastrofa ovakve razmere  pretila je da život na ozračenom području zauvek bude  prošlost, međutim danas  Japan ima preko 59000 STOGODIŠNJAKA. Koja je tajna  dugovečnosti pored poznate  filozifije života, fizičke aktivnosti? Upravo suplementacija jer  korišćenje koenzima posle 30 godine života u Japanu je najnormalnija stvar, navika, tradicija, potreba ...kako god vam je zgodno da prihvatite ali činjenice govore više od hiljadu reči.






Povećajte unos namirnica sa  koenzimom i naravno dopunite sa suplementima. Čuvajte svoj život! 




Do slećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97        i        062 177 18 59
Moj kodni broj:  3814322648 







Нема коментара:

Постави коментар