понедељак, 7. август 2017.

DA UVEK IMATE DOBAR POGLED NA SVET

Dragi moji, zamislite da imate prijatelja koji uvek misli na Vas koji vas  vodi sigurnim korak kroz sve životne nedaće i puteve i sva iskušenja koja morate proći  na ovome svetu  i sigurna sam  da dok zamišljate to će biti različita osoba  kod svih vas. Nekima će biti Bog , nekima roditelji, nekima partner  ali pokušajte da zamislite još nekog  koji brine o vašem zdravlju, vašoj deci, vašim finansijama  i vašoj budućnosti. S poverenjem preporučujem kompaniju  CaliVita jer jeste tako. Uvek blagovremeno  daje informacije , znanje,  istražuje za nas, uči nas, pomaže a mi samo treba da pružimo ruku i primenimo  ono što nam odgovara od ponudjenog obilja ili da  shvatimo da ne trebamo biti skromni i uzmemo sve. Šta bi smo mi bez zdravog vida ? kako da  nas oči služe ? Kako da sačuvamo bistrinu pogleda i sjaj na svim vremenskim temperaturama i oscilacijama ? Evo nam odgovora.

Štitite zdravlje očiju i tokom leta!
Kada razmišljamo o zaštiti od uticaja sunca tokom leta, najčešće se zaustavimo kod zaštite kože. To svakako treba da bude deo redovne rutine, ali očuvanje zdravlja očiju ne sme da ostane samo na primeni naočara za sunce, pošto su naše oči takođe na isti način izložene štetnim uticajima UV zraka kao i koža, iako će eventualne promene da se pojave tek u starijim godinama. 

Pravilnoj zaštiti očiju možemo doprineti i iznutra sa unosom odgovarajućih količina luteina i zeaksantina. 

Lutein i zeaksantin daju boju makule (žute mrlje), pomažu u neutralisanju slobodnih radikala, kao i u  zaštiti od starosne degeneracije makule, apsorbujući plavo svetlo. Kada ne bismo imali ovaj tanak makularni sloj bogat luteinom i zeaksantinom, svetlost bi mogla slobodno da stigne direktno do ćelija, oštetivši ih. (Plavo svetlo je deo spektra vidljivih svetlosnih talasa, kojima je nivo energije - tojest potencijal oštećenja ćelija - najbliži UV zračenju.)

Prema rezultatima jedne velike i sveobuhvatne studije koja je pratila podatke skoro 100.000 osoba tokom 20 godina, dodatni unos većih količina zeaksantina i luteina tokom dužeg vremenskog perioda može doprineti smanjnenju rizika od starosne degeneracije makule. Kod osoba kod kojih se razvila uznapredovala degeneracija makule su utvrđeni značajno niži nivoi luteina, naspram zdravih kontrolnih osoba. Makularna degeneracija kod starijih je vodeći uzrok slepila u razvijenim zemljama, i prema procenama, ova pojava će se duplirati tokom sledećih nekoliko decenija. 

Ali, lutein pored očuvanja zdravlja očiju može i dodatno da pomogne. Jedno istraživanje rađeno u Irskoj na više od 4.000 ljudi starijih od 50 godina je pokazalo, da viši nivo karotenoida (a tu spadaju i  lutein i zeaksantin) praćen boljim kognitivnim sposobnostimai pamćenjem, a nivo zeaksantina je bio povezan sa brzinom rešavanja zadataka. 

Dobra vest za trudnice i dojilje je, da se lutein izlučuje u majčino mleko, pa se nivo luteina kod beba može efikasno povisiti povećavanjem unosa luteina njihovih majki. Ovo je posebno važno jer je razvoj nervnog sistema izuzetno intenzivan, čak i nakon porođaja. Prema jednoj studiji koja je sprovedena na majkama, čak i samo 6 mg luteina dnevno može povećati sadržaj luteina majčinog mleka za oko 150%, a dnevni unos luteina od 12 mg za čak 200%. Studija nije merila samo nivo luteina u majčinom mleku već i kod majki i beba, i u oba slučaja kao rezultat suplementacije je uočeno povećanje.



Lutein PLUS (60 kapsula)
Kompleksna zaštita očiju
Back to productlist
Lutein PLUS je kompleksni antioksidantni preparat koji služi za zaštitu zdravlja očiju. Dok je borovnica uglavnom poznata po rezultatima postignutim u okviru tradicionalne medicine, lutein i zeaksantin su najvažnije komponente žute mrlje, očnog dela koji je zadužen za oštar vid. Igrajući ulogu "filtera", oni štite zdravlje mrežnjače od štetnih efekata jakog svetla i UV zračenja, imaju sposobnost da odlože starenje oka i smanje rizik od makularne degeneracije izazvane starenjem (AMD).
  • Onima čije su oči izložene dodatnom naporu (upotreba računara, gledanje televizije, vožnja, upotreba uređaja za klimatizaciju, loše i/ili veštačko osvetljenje)
  • Svima iznad 40 godina starosti
  • U slučaju očnih oboljenja nastalih kao posledica starenja (npr. AMD)
  • Svima kojima je važno da očuvaju oštar vid i zdravlje svojih očiju.






moj kontakt telefon 0616227597

  • i moj kodni broj u CaliViti je 3814322648





  • Do sledećeg bloga veliki pozdrav 
  •  Vaša Biljana





Нема коментара:

Постави коментар