среда, 2. август 2017.

Letnja žega bez glavobolje

CaliVita je za nas uvek tu. Kad god pomislimo da nešto nedostaje ona se pojavi sa rešenjem. Ako teško podnosite ove vrele letnje temperature evo šta su nakon istraživanja  zaključili stručnjaci u CaliViti:
Q10 i tokom leta
 
Koenzim Q10 je jedan od najvažnijih antioksidanata, koji štiti od štetnih uticaja slobodnih radikala, a pored toga, od velikog je značaja i u procesima stvaranja energije. Iako je to od suštinskog značaja, sopstvena proizvodnja koenzima Q10 u organizmu postepeno počinje da se smanjuje sa prolaskom godina, tako da svakako vredi da počenete razmišljati o dopuni. Prednosti primene koenzima Q10 u slučajevima srčane insuficijencije su potvrdile brojne studije, ali za šta sve još može da se preporuči korišćenje, posebno tokom letnjeg perioda?

Za poboljšanje fizičkih sposobnosti

Prema rezultatima jedne studije, u kojoj su učestvovale zdrave individue, utvrđeno je, da može doprineti smanjenju osećaja umora i povećanja fizičkih sposobnosti, što je tokom leta, kada se puno više krećemo i kada smo fizički daleko aktivniji od posebne pomoći, jer može pomoći da lakše podnesemo dodatno opterećenje i naporniji tempo. 17 dobrovoljaca je uzimalo placebo, ili 100 mg ili 300 mg koenzima Q10 u trajanju od 8 dana. Prema rezultatima, osobe koje su uzimale 300 mg-a, su dobili najveće poboljšanje fizičkih performansi i najmanje su se umarali tokom obavlja vežbi sa biciklima. Prema jednom drugom ispitivanaju vršenom na japanskim kendo sportistima, utvrdili su, da se zahvaljujući uzimanju 300 mg koenzima Q10 svakodnevno, smanjio obim povrede mičića nastalih usled napornog treniranja.

Protiv migrene

Tokom leta, jako sunce (kao i manje sna ili promenjeni režim spavanja naspram uobičajenog ritma) može dovesti do učestalijih napada migrene. Prema jednoj novoj studiji, koja je publikovana u martu ove godine, dopuna 100 mg koenzima Q10 na dnevnom nivou pored redovnih lekova protiv migrene je efikasno smanjilo učestalost pojave napada migrene, kao i intenzitet pratećih glavobolja.

Za zdravlje srca

Dejstvo kombinacije selena i koenzima Q10 su ispitivali u jednoj švedskoj studiji na starijim osobama u trajanju od 4 godine. Dobijeni rezultati su obećavajući, jer je došlo do smanjenja broja smrtnih slučajeva uzrokovanih srčanim smetnjama među članovima kontrolne grupe. Takođe je ustanovljeno i poboljšanje performansi srčanog mišića, a došlo je i do smanjenja nivoa kontrolnih indikatora zapaljenskih procesa i nivoa oksidativnog stresa, posebno kod onih osoba, koje su na početku ispitivanja imali najniži nivo selena.

Tokom leta ne treba zaboraviti ni na visoki krvni pritisak, jer koenzim Q10 može pomoći u regulisanju tog problema. Prilikom unakrsnog upoređivanja rezultata 12 različitih kliničkih ispitivanja, utvrdili su, da koenzim Q10 može samnjiti i sistolni i dijastolni krvni pritisak, čak i za 10 Hg mm-. Tokom ispitivanja su učesnicima davali 60-120 mg koenzima Q10, u trajanju od 6 do 12 nedelja.



Super CoQ10 Plus (120 kapsula)
Koenzim Q10 sa vitaminom E, beta-karotinom i selenom
Back to productlist
Obezbedite vašim ćelijama neophodan izvor energije i bićete zadovoljni rezultatima! Q10 je supstanca koja predstavlja nezamenjiv izvor energije koja je potrebna našim ćelijama. A ukoliko vaše ćelije „dobiju“ ono što im je potrebno, ceo organizam će se napuniti energijom. Rezultat toga će biti povećana radna sposobnost, energija i pokretljivost, uz pomoć kojih ćete se lako nositi i sa mlađima od sebe
Koenzim Q10 (ubikinon – široko rasprostranjen) garantuje snabdevanje naših ćelija, pa samim tim i celog tela, energijom. Ova supstanca, vitaminima slična, nalazi se u svakoj našoj ćeliji i pomaže hranljivim materijama da se transformišu u ATP (adenozin trifosfat), tj. u energiju. Kada je ćelijama potrebna energija, one je prevashodno dobijaju vršeći proces razgradnje ATP-a. Koenzim Q10 se prevashodno proizvodi u jetri, a možemo ga unositi u organizam i putem hrane. Važno je znati da količina koenzima Q10 koju proizvodi naš organizam, ne smanjuje od 30-35 godina pa nadalje, a nadoknada preko uobičajenih namirnica nije dovoljna. Proizvodom koenzima Q10, nadoknađuje se njegova smanjena produkcija u organizmu, a postiže se vidljiv efekat prilikom povećanih psiho-fizičkih napora, naročito kod osoba koje se neuravnoteženo hrane. Ovaj koenzim garantuje povećanje energije u telu i manje umaranje. Koenzim Q10 nije lek. Nema naučnih dokaza o štetnom uticaju ili nuspojavama vezanim za unos koenzima Q10. Pored povećanja energije, ovaj koenzim je nezamenjiv i prilikom energetskih procesa na ćelijskom nivou, pomaže kod održavanja pravilne srčane funkcije, i štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.       





PAŽNJA
  • Ovaj preparat je osetljiv na toplotu i svetlost, pa se preporučuje da se čuva na tamnom i hladnom mestu. Kvalitet preparata se smanjuje ukoliko je izložen temperaturama preko 35 stepeni celzijusa.
  • Pozitivni efekti upotrebe ovog preparata nastaju nakon nekoliko nedelja upotrebe.
  • Kako ne bi došlo do nedovoljne količine ovog koenzima u organizmu, preporučuje se uzimanje doze od 30 mg dnevno
  • Upotreba ovog preparata ne utiče na proizvodnju koenzima Q10 od strane našeg organizma, u jetri. Stoga, nema bojazni da će naš organizam „zaboraviti” da sam proizvodi ovaj koenzim, u slučaju upotrebe ovog preparata.
Jedna tableta CoQ10 obezbeđuje toliko CoQ10 kao 2 kg lososa ili 3 pileća bataka!



moj kontakt telefon 0616227597
  • i moj kodni broj u CaliViti je 3814322648





  • Do sledećeg bloga veliki pozdrav 
  •  Vaša Biljana






Нема коментара:

Постави коментар