четвртак, 24. јул 2014.

NADUTOST (NADIMANJE) - KAKO JE OTKLONITI?









Brza hrana, nedovoljno vremena za jutarnje pražnjenje , neadekvatna ishrana, (neusklađena po krvnoj grupi) mnogo stresa, dehidriranost, (nedovoljan unos tečnosti) dovodi do nadutosti stomaka  koji sve više predstavlja problem jer nas ometa u redovnim aktivnostima.

Nadustost stomaka (nadimanje) je pojava, stanje, mogući znak nekog oboljenja, ali sama po sebi nije bolest. To je neprijatan osećaj pritiska u stomaku, zbog čega stomak bude tvrd i nadut više nego što bi se očekivao nakon unete hrane, ali  ne mora biti povezana sa unošenjenjem hrane. Uglavnom se ponavlja se s vremena na vreme. Nema veze sa gojaznošću. Uzroci mogu biti u načinu na koji se jede (gutanje vazduha pri jelu),
 problema sa želucem (gastritis, čir), 
problema sa dvanaetopalačnim crevom (čir), 
problema sa gušteračom i žučnom kesom (nedovoljno sokova za varenje), 
problema sa tankim crevom (razna zapaljenja koja ometaju varenje), 
problema sa debelim crevom (zapaljenja, preterano stvaranje gasova). 
U osnovi svih ovih uzroka mogu biti i stres, alergije i intolerancija na neku hranu (npr. mleko).

Nadutost može biti praćena bolom, koji je uvek na jednom mestu (npr. želudac, dvanaestopalačno crevo), ili se u toku dana premešta, šeta po trbuhu (gasovi u debelom crevu koji rastežu trbuh).

Nadutost trbuha (nadimanje), javlja se i traje u zavisnosti od toga gde je uzrok nadutosti.
- ako je u želucu - onda se javlja do 1 sat posle jela
- ako je u dvanaestopalačnom crevu, žučnoj kesi ili 

-gušterači  1-3 sata posle jela
- nakon 3-24 sata - tanko i debelo crevo


Sve dok se ne reguliše rad gastrointestinalnog trakta, ili prosto rečeno stomaka,ni stanje krvi se neće popraviti. Sve dok je krv gusta i zakiseljena, stanje zdravlja se neće poboljšati, nasuprot, problemi se gomilaju.

 Nekada je cela sluzokoža želuca i creva iritirana, zapaljena, zbog unošenja hrane koja ne prija ili zbog stresa.

Potrebno je prvo isključiti iz ishrane hranu koja smeta većini ljudi: pržena hrana, grickalice, hrana iz pekare (posedno lisnata testa) ( treba da izbegavaju osobe sa krvnom grupom A), gazirani sokovi. Ne kombinovati proste ugljene hidrate sa koncentrovanim mastima i koncentrovanim proteinima - stvara se dodatna kiselina u želucu. Najbolje je jesti hranu spremanu u svojoj kuhinji. Ako se nadutost ponavlja ili ako je praćena jakim bolovima, javite se lekaru. Mogu se pronaći razne alergije: na belančevinu kazein iz mleka, jaja, kikiriki, jagode i dr, a mogu se pronaći i intolerencije na hranu: na mlečni šećer - laktozu, na primer. Mogu se pronaći razna zapalljenja sistema za varenje, na bilo kom njegovom delu.

Stomak  je naš zivot odatle dolazi naša snaga i tamo odlazi ono što smo potrošili. Da ne bi došlo do ozbiljnijih zdravstvenih problema treba otklniti uzroke.

Postoje niz prirodnih proizvoda koji mogu veoma efikasno otkloniti ove probleme.



Digestive Enzymes (100 tableta)
Podrška sistemu za varenje

Digestive Enyzmes sadrži digestivne enzime i aktivne sastojke biljnog porekla, koji doprinose boljem radu digestivnog sistema. Ukoliko Vaše navike u ishrani ili životni stil nisu odgovarajući, ravnoteža digestivnog sistema može lako da se poremeti. Razlaganje nutrijenata uz pomoć enzima je prvi korak u pravcu dobre apsorpcije i iskorišćenja hranljivih materija. Sa odgovarajućim enzimima imate mogućnost da potpomognete razlaganje masti, proteina i ugljenih hidrata, i na taj način sistemu za varenje i svom telu pružite pomoć.

  • Onima koji žele adekvatno da potpomognu svoj digestivni sistem
  • U slučaju nadutosti i čestog unosa hrane koja nadima
  • U slučaju problema u vezi sa varenjem
  • U slučaju disbioze

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.


Da li ste znali da efikasnost varenja opada tokom starenja? Ljudi sa krvnom grupom A često imaju taj problem, bez obzira na starost.



CV0127




75
mg
Pankreatin
17.5
mg
Pepsin
10
mg
Diastaza
5
mg
Papain
25
mg
Glutaminska kiselina
37.5
mg
Kurkuma
75
mg
Seme komorača
12.5
mg
Bromelain
7.5
mg
Proteaza



Pažnja! U slučaju ozbiljnih gastrointestinalnih oboljenja (npr. čir želuca), obavezno se posavetovati sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda!

Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648



ParaProteX (100 tableta)
Antiparazitska i antifungalna formula
ParaProtex je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljke rangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).

  • Osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica ili crevnih infekcija
  • Osobama koje žele da ojačaju svoj imuni sistem očuvanjem zdrave crevne flore
  • Osobama koje se bore sa digestivnim tegobama u cilju omogućavanja normalne funkcije creva
  • Osobama koje sprovode detoksikacionu dijetu
  • Osobama koje su na anti-kandida dijeti, u cilju suplementacije


+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

Da li ste znali da tahebo nema inhibitorni efekat na dobroćudne bakterije, dok istovremeno inhibira deobu potencijalno štetnih bakterija koje se nalaze u crevima (E.coli, Clostridium perfinger)?*


CV0114




150
mg
Rangunska puzavica
100
mg
Mirišljava pepeljuga
50
mg
Ekstrakt žutike (šimširike)
50
mg
Izmirna smola (mirha)
50
mg
Ulje karanfilića
50
mg
Pau d`Arco prah
37.5
mg
Prah crnog oraha
37.5
mg
Ulje kraljevskog oraha
25
mg
Ekstrakt semenki grejpfruta
12.5
mg
Beli luk u prahu



Pažnja! Upotreba ovog preparata nije zamena za lekarski pregled i savet Vašeg lekara! U slučaju pojave bilo kakvih simptoma prisustva crevnih crva ili parazita, obavezno je odmah se obratiti lekaru.

Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648




Meal Time (100 tableta za žvakanje)
Podrška varenju
Meal Time je ukusna tableta za žvakanje koja potpomaže varenje. Glavni sastojak ovog preparata je papain, prirodno jedinjenje veoma slično enzimima koji razlažu proteine. Namenjeno je razlaganju proteina u našoj ishrani, čime se poboljšava varenje proteina i povećava efikasnost apsorpcije.



  • Onima čija ishrana podrazumeva veliku količinu mesa, mlečnih proizvoda i vlaknastu hranu
  • Za potrebe lakšeg varenja


+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

Da li ste znali da se papain često koristi u mesnoj industriji zbog toga što je njegov glavni efekat pred-varenje mesa i vlakana?

FL0057




250
mg
Enzim iz papaje



Pažnja! Ukoliko patite od ozbiljnih oboljenja sistema za varenje (npr. Čireva), obavezno se posavetujte sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda!




Meal Time je jedan od omiljenih proizvoda mog supruga. Kao A krvna grupa imao je baš velike probleme sa pojačanim lučenjem kiseline, bolovima i grčevima. Kažem imao je jer je uspešno otklonio uz pomoć Meal Time. Jednom prilikom na info večeri smo imali zadovoljstvo i jednu prijatnu obavezu da predstavimo proizvode koje smo koristili i kako su oni delovali na nas. Odabrali smo proizvode i suprug i ja koje ćemo predstaviti i nisam ni slutila da će o ovom proizvodu nastati anegdota koja će se dugo prepričavati.  Prezentovao je moj suprug više proizvoda i onda je došao red i na meal time. Rekao je " Za mene je ovaj proizvod kao vijagra" na iznenadjenje doktorke koje su bile u prvom redu  i pokušale da ga demantuju. Dozvolite da objasnim i da dokažem da je tako - rekao je. Ako mene usred ljubavnog čina prekinu grčevi, bolovi i kiselina epilog se zna, ako smo svesni činjenice da je za sam čin pored ljubavi potrebna i koncentracija i da vas ništa ne ometa. Ako nema bolova, nema grčeva, nema kiseline, meal time za mene ima dejstvo vijagre. Dobio je ogroman aplauz i od muške i ženske publike u sali. 
Dakle, A krvna grupa  preporučuje se obavezno,
da bi imao jedan uredan i bezbrižan život,  Meal time i Digestive Enzymes, jer kao biljojed nema enzime za varenje mesa. ( o ishrani prema krvnoj grupi sam već pisala u jednom od bloga, možete se podsetiti)


Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648




Green Care (240 tableta)
Preparat za alkalizaciju
Alfalfa kao osnovni materijal od kojeg je sačinjen preparat Green Care je odličan za detoksifikaciju i alkalizaciju, zahvaljujući visokom sadržaju hlorofila. Alfalfa je pravi magacin nutrijenata: sadrži nekoliko vitamina (C, D, E, K, B), beta-karotin, minerale (kalcijum, gvožđe, kalijum, fosfor) i esencijalne aminokiseline, a to su sve supstance koje potpomažu zdrave fiziološke procese u telu.



  • U slučaju visokog nivoa holesterola
  • Za ojačanje imunog sistema
  • Za detoksikaciju i alkalizaciju
  • Za suplementaciju tretmana protiv artritisa i reumatskih bolova
  • Za osobe u poodmaklim godinama za povećanje fizičkih performansi i vitalne snage, kao i za bolji san
  • U slučaju učestale konstipacije (zatvora)


+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

Da li ste znali da česta krvarenja iz nosa mogu da budu pokazatelj deficijencije vitamina K? Alfalfa je jedan od zdravih izvora vitamina K.

FL0068




500
mg
Lišće lucerke
100
mg
Magnezijum karbonat



Pažnja! Nakon kontinuirane upotrebe tokom tri meseca napraviti pauzu u trajanju od mesec dana! Osobe koje uzimaju antikoagulantne lekove treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda koji sadrži vitamin K!



t je nadutost stomaka?

Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648



 Do sledećeg bloga budite zdravi i veseli 
VAŠA Biljana

Fakta







Kakse izboriti sa 




Нема коментара:

Постави коментар