понедељак, 30. јун 2014.

Da probudi se jug

       ''Mi Nišlije, mi smo znalci, genijalci. pogotovo u kontriranje. Kad bi se neko utrkivao sa nama, odmah bih mogao da "bacim neku paru" nišlije pobeđuju. Izgovore... za sve će nađu, samo da ne bude onako kako je reko neko drugi,, uvek kontra mora da bude."- tako su mi rekli.

       Kad me pre 3o godina put doveo u Niš nisam ni slutila da će Niš postati moj grad. Grad u kome ću provesti toliko kvalitetnog vremena koji će mi prirasti za srce, u kome će ovaj humor  ironični obeležiti svaki progres kojim se teži  i navede me na razmišljanje kako je najbolje da se nešto u svom gradu pokrene. Koliko ljubavi mi treba, koliko energije,  ne pitam samo želim da se pokrene sa polazne tačke, da dobije ubrzanje , da se zakotrlja.
       Sećam se svog dolaska davnog a ko da juče je bilo i bezbroj lampiona, na putu prema N.banji , Ei koja je bila manji grad. Sećam se  MIN-a, Nitex-a,  Modne konfekcije, DIN ...  Ne znam da li su tad više svetleli lampioni ili moje oči zbog tolikog svetla a ja iznenađena što sve vrvi radoznalo sam upijala svaku ulicu, deo  po deo grada otkrivala i zavolela ga.




















 Bez obzira što su preovladavale fiće, sve je imalo svojih draži. Ovako je izgledao parking ispred Ei



I lako je tad bilo inatiti se. Moglo se. U jutarnjim časovima a i u vreme menjanja smene  oko 
podneva reke automobila, autobusa, promicalo je različitim pravcima, žurilo se. Žurilo se sa osmehom jer se radilo i zarađivalo. I nekako sve se preokrenu, krenu nizbrdo. Sve se promeni. Dan i noć zameniše uloge. Mnoge se uloge promeniše.

Osmeh se povuče pred brigama , izgubi se,  postade retkost. A čitam "65 mišića je potrebno da se pokrene da se čovek namrštio a samo 14 da bi se nasmejao" Čitam i ne verujem - na šta trošimo energiju...

       I na ispisanoj tabli slova, reči - 28.06.godine 2o14 na sam dan Vidovdan. Ispisuje ih jedna dama doputovala iz Zrenjanina  menadžer kompanie  CaliVita Gordana Stojanović , sa toplom energijom koja ispunjava salu .




Piše
Ko 8 h spava ?
Ko 8 h radi?
Ko 8h odmara?
Ko se 100% zdravo hrani?
Ko ne koristi GMO hranu?
Ko ne pije Coca-Colu i ko ne koristi  mobilni telefon ?
Ako ima takvih u sali onda čestitam zdravi ste. Ali nije tako, mnogo je uzročnika za narušavanje zdravlja.  I jako bitno.
 I da li smo u stresu ili besu?

Tako dođosmo do ključnog pitanja. Kako god , da li je u pitanju stres ili bes zbog nemoći da promenimo situaciju jedna stvar je jasna .

BEZ FINANSIJSKE SIGURNOSTI NEMOGUĆE JE SAČUVATI ZDRAVLJE.

CaliVita pruža niz mogućnosti  za kvalitetan život putem sledećih principa :
Zdravlje - u svojoj ponudi ima vitamine, minerale, enzime, proteine i sve ono što je potrebno da se očuva  i neguje zdravlje a 100 % prirodno, sa 100 % garancijom na kvalitet sa pečatom nauke  i prava, legalno.

Sloboda - u odlučivanju.  Koliko, kada,  sa kim ćete raditi ?

Finansijska sigurnost - pasivna zarada kao vid nasledjakoji se prenosi  na potomke

Priznanje - svaki rad se u CaliViti priznaje  i nagrađuje , posebno motiviše.

Logistika - snažna podrška lekara u preporukama za konkretni problem.

Dr. Aleksandra Saška Bocokić specijalista imunologije, koja radi izmedju ostalog i darkfield mikroskopiju, koja se jos uvek smatra alternativnom metodom  ali je veoma  korisna u proceni zdravstvenog stanja ljudskog organizma.








 



 

                                                                                                                  
Prim. Dr Mirjana Babić Simić . iz Beograda za koju ne možemo reći da je gošća jer nesebično dolazi na svakoj info večeri da svoje  bogato iskustvo podeli sa nama. Leskovčanka po poreklu imala je jaku želju da prenese svoje znanje na jug i rekli su joj." Ma nemojte tamo , nema svrhe, ali ona je verovala i došla". Mnogim je pomogla, mnogi su zahvaljujući njoj  postali uspešni i slobodni. Znači,  može se i kad te odvraćaju,  ako se donese odluka. Nekad zaista vredi da se uradi kontra  (suprotno)  Zato bi bilo divno da se Niš  probudi , da razmišlja više o preventivi, da se vrati osmeh na lice , da se misli o potomstvu, da se prenese na Prokuplje i kuršumliju, Lebane i Bojnik  i Vranje  i ceo jug koji deluje kao da su svi zaboravili , da dobijemo nazad "srednju klasu", da se radujemo, jer imamo uslove  i nesebičnu  pomoć ovih plemenitih osoba  
 koje su imale viziju.








Dr Svetlana Živić je podelila sa nama svoje dugogodišnje iskustvo u pedijatriji sa najmlađim pacijentima  kojima je bila potrebna pomoć a sve se može izbeći ako se o  preventivi razmišlja na vreme. Uz pravilan odabir proizvoda CaliVite   možete se radovati svom potomstvu u svakom danu.
A oni će  jednoga dana da budu ponosni  na Vas što niste propustili šansu.

DAKLE, HAJDE DA MENJAMO

 1.  NAVIKE  U KUPOVINI
2. DA PENZIJE DOPUNIMO PASIVNIM ZARADAMA KOJE NISU OGRANIČENE
3. DA PREVENTIVA POSTANE IMPERATIV
4. DA BRINEMO JEDNI O DRUGIMA
5. DA POMAŽEMO
6. DA NE TRAŽIMO IZGOVORE, DA ŠANSI DA KAŽEMO
7.DA POSTANEMO ZDRAV NAROD
8.DA IMAMO U SEBI ZAHVALNOST, DA JE NEGUJEMO
9.DA ODLUČIMO, DA O NAMA NE BI ODLUČIVALI


 KONTAKTIRAJTE ME NA MAIL biljanadjordjevic1965@hotmail.com
                                    

                                                    ili na tel. 061 622 75 97


   DA I VAS PREPORUČIM KOMPANIJI 


2 коментара:

  1. BRAVO BIKO..., ODLICAN PRIKAZ INFO VECERI, I UOPSTE SITUACIJE U KOJOJ SMO SVI U OVOJ NASOJ JUGI...POZZZ, SAMO NAPRED..

    ОдговориИзбриши
  2. Emocije su čudo, pa se nadam, očekujem , ako ima još onih koje boli ovo stanje kao mene, da će uzeti svoj život u svoje ruke i ako već ima mogućnosti da se menja situacija da je promenimo zajedno.

    ОдговориИзбриши