понедељак, 16. јун 2014.

Krvne grupe i mi

 Dragi moji, upravo sam pročitala ovu priču koliko je bitno kako se hranimo  vidite i sami. To me je podstaklo da napišem  zašto je bitno da se ispravno hranimo po analizama i principima koje je usvojila moja divna kuća zdravlja calivita.

 

Pobijedila je rak i otkrila kako je to učinila!

Očajnoj ženi ljekari su rekli da će ubrzo umrijeti. Davali su joj maksimalno dva mjeseca života. Međutim, ona je pronašla način kako da pobijedi karcinom. Od zlokobnih prognoza prošlo je skoro 20 godina i ona je još živa!

Objavljeno 03.06.2014
Izvor: DOZNAJEMO.COM

Naučnica oboljela od raka ograničila je unos mliječnih proizvoda prije 20 godina i tako pobijedila bolest.

Jane Plant je rak dojke dijagnosticiran prvi put 1987. godine, a ona vjeruje da je bolest povezana s proizvodima životinjskog porijekla. 1993. godine ljekari su joj davali još samo nekoliko mjeseci života. Sekundarni tumor, veličine jajeta, ovoga puta rastao joj je na vratu.

- Prvi put rak mi je dijagnosticiran kad sam imala 42 godine – napisala je na svojoj internet stranici.

- Mislila sam da sam ga pobijedila, ali 5 godina kasnije vratio se Borila sam se, ali kad se vratio peti put, pitala sam ljekara da okonča moj život. Nisam vidjela način kako da ga pobijedim. Dok sam plakala čula sam kako moj šestogodišnji sin u drugoj sobi plače za mnom. Tada sam znala da sebi ne mogu dopustiti ni da pomislim da ga napustim.

- Pet sedmica kasnije rečeno mi je da u najboljem slučaju imam dva mjeseca života. Nisam uplašena, uzrujana ni ljuta, dotakla sam dno još prije nekoliko sedmica. Sada sam počela tražiti naučni izlaz iz ove zbrke. Znala sam da brzo moram naći odgovor da bih preživjela.

- Unatoč teškoj situaciji, morala sam iskoristiti znanje i iskustvo da spasim vlastiti život. Oslanjajući se na svoja iskustva rada u Kini, znala sam da Kineskinje imaju jako nisku stopu raka dojke. Moj suprug i ja smo prije radili u Kini na problemima očuvanja okoline. Sjetila sam istraživanja koje je pokazalo da u Kini jedna od 100.000 žena ima rak, dok je u to vrijeme na Zapadu čak jedna od 10 žena imala tu strašnu dijagnozu. Jedan kineski ljekar rekao je da se jedva susreo s rakom dojke u svojoj karijeri.

- Međutim, Kineskinje koje su preselile na Zapad, uklapala su se u zapadne statistike i često obolijevale od raka.

Jane kaže da je pitala muža zašto Kineskinje nemaju rak dojke.

- Znala sam da Kineskinje koje žive hraneći se na zapadnjački način imaju rak dojke. Peter i ja smo razmišljali i shvatili da je sve povezano s ishranom. Peter se sjetio da je jedan njegov kolega proizveo za njega kravlje mlijeko u prahu jer ga on nije pio. Zapravo, 80-tih godina kod njih uopšte nije postojala mliječna industrija.

- Odlučila sam izbaciti mliječne proizvode iz ishrane, što je značilo odustajanje od dva jogurta dnevno koja sam pila svaki dan.

Takođe, iz ishrane je izbacila životinjske proteine, meso, ribu i jaja, kao i mliječne proizvode.

U roku od šest sedmica kvrga na vratu je nestala.

U roku od godinu dana ona je bila u remisiji i živi bez raka narednih 19 godina.

Njena nova knjiga Pobijediti rak, oslanja se na studije od prije 30 godina koje tvrde da je više od trećine karcinoma povezano s ishranom.

Profesorica Plant savjetuje da se jede što više voća i povrća, a što manje crvenog mesa, šećera, soli i masnoća.

Knjiga preporučuje orgasku hranu, a radikalne mjere se odnose na izbacivanje mliječnih proizvoda (sira, mlijeka,maslaca, jogurta), a autorica tvrdi da se tako može zaustaviti bolest.

Isključiti potpuno

Mlijeko, Tvrdi i svježi sir, Jogurt, Mladi sir, vrhnje, Maslac, Mliječni sladoled i čokoladu, Rafinirana ulja, Bijeli hljeb, brašno, tjesteninu, rižu , Namirnice koje sadrže konzervanse, umjetne boje i arome

Izbačene namirnice zamijenite sa..
- Bademi, soja, kokos, zobeno ili rižino mlijeko
- Tofu ili skuta
- Sojin ili kokosov jogurt
- Namazi od soje ili orašastih plodova
- Sladoled od soje ili kokosa
- Tamna čokolada
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Tjestenina, brašno i hljeb od cjelovitih žitarica

Ograničite unos
- Svježe meso
- Ribe i školjke
- Jaja
- Sol (upotrebljavajte morsku), pašak za pecivo
- Kafa

Jedite mnogo


- Neprerađeni ugljikohidrati, rezanci, tjestenina, riža i hljeb
- Orašasti plodovi
- Bilje i začini poput peršuna, bosiljka, cimeta i kurkume
- Voće i domaći sokovi
- Obična voda i čaj

 PREPORUKA SE ZAVRŠAVA SA OBIČNA VODA I ČAJ. NAŠ ORGANIZAM ZAHTEVA HIDRATACIJU , SVAKODNEVNO, MNOGO I TO ĆE NAM DONETI ZDRAVLJE, OSMEH , BOLJI SAN , MANJE KILOGRAMA, VIŠE RADOSTI.


  U ČASOPISU MINI MAGAZIN SU NA VEOMA PITAK NAČIN I OBJASNILI

4 načina na koja vam voda pomaže da smršate

Datum objave: 9. April 2013. |  Rubrika Cool & Korisno, Praktični savjeti, Zdravlje i ljepota

Veliki broj žena i dalje ne razumije kako nešto tako jednostavno, kao što je voda, pomaže da se održi zdravlje i eliminišu neželjeni kilogrami. Bolje pitanje bi bilo “kako ne pomaže”? Postoji više razloga zašto svakodnevno trebamo piti dosta vode, a vjerovali ili ne, mršavljenje je samo jedan od njih. Pogledajte četiri načina na koje vam voda pomaže da se riješite suvišnih kilograma.

Drži vas duže sitima



Prije svakog obroka popijte čašu vode. Osjećaćete se sitije, ali ne toliko da uopšte nećete moći jesti već ćete eliminisati šanse za prejedanjem. Pored toga, ako želite da smanjite unos kalorija, čaša vode prije obroka vam može pomoći u tome. Takođe, ona pomaže i da olakšate “zabune” u organizmu. Naime, ponekad mislite da ste gladni, ali činjenica je da ste zapravo žedni.

Ubrzava metabolizam



Ako ne pijete dovoljne količine vode vaš metabolizam se usporava što proces mršavljenja čini praktično nemogućim. Ako pijete više vode, organizam je u stanju da sagori više kalorija bez osjećaja umora. Zdravstveni stručnjaci preporučuju čašu vode odmah ujutro, jer na taj način pokrećete i um i metabolizam.

Obezbjeđuje hidrataciju



Voda obezbjeđuje hidrataciju te je i to jedan od razloga zbog kojih je dobra za vaš metabolizam. Dehidracija može imati veoma nepovoljne efekte te može izazvati nepravilno funkcionisanje organizma. Upravo zbog toga je potrebno da unosite dovoljne količine vode. Pored toga, voda je odgovorna i za izgled vaše kose i kože.

Eliminiše toksine



Još jedna prednost vode jeste što vam pomaže da se riješite toksina iz organizma. Oni se pojavljuju prirodno, a naročito kada je u pitanju sagorijevanje kalorija. Kada vježbate ili na neki drugi način vodite računa o svom tijelu, toksini dolaze do “izražaja”; kako biste ih eliminisali, potrebno je da pijete vodu i da ih izbacite iz organizma.
Autor: minimagazin.inf




 OVO JE DIJAGRAM NAŠIH KRVNIH GRUPA. POZNATE SU 4.    GRUPA O,       GRUPA A, GRUPA B     I         KRVNA GRUPA AB   NAJMLADJA GRUPA.
STRELICE POKAZUJU KO MOŽE DATI KRV KOJOJ KRVNOJ GRUPI. PA SE VIDI DA O GRUPA MOŽE DATI SVIMA , AB MOŽE PRIMITI OD SVIH , UNIVERZALNI DAVALAC I UNIVERZALNI PRIMALAC. OVA AB  KRVNA GRUPA KAŽU PODSEĆA NA PIROĆANCE ONE IZ VICEVA OD SVIH PRIMAJU A DAJU SAMO SVOJIMA DA NE KAŽEM SEBI.

O KRVNA GRUPA

JE PRVA ZATO JE I NAZVANA NULTA POČETAK. KRVNA GRUPA KOJU SU IMALI NAŠI PRA,PRA PRECI, ŠTA JE BITNO ZA NJIH DA SU PRETEŽNO MESOJEDI JER NAŠI PRECI SU SE HRANILI ONIM ŠTO ULOVE. O IMAJU  ENZIME ZA VARENJE MESA, NJIMA MESO DAJE ENERGIJU , SNAGU, RASPOLOŽENJE.

A KRVNA GRUPA

 SU BILJOJEDI, VRLO ČESTO POSTAJU VEGETERIJANCI NJIHOVA ISHRANA JE PRETEŽNO BILJNA , VRLO MALO MESA. A KRVNA GRUPA JE NASTALA KAD SU NAŠI PRECI POČELI DA OBRADJUJU ZEMLJU I POČELI DA SE BAVE POLJOPRIVREDOM.

B KRVNA GRUPA

 NASTALA SA POJAVOM NOMADSKIH PLEMENA KOJA SU SE BAVILA POLJOPRIVREDOM ALI SU POČELI DA PRIPITOMLJAVAJU ŽIVOTINJE PA SU IH I KORISTILI U ISHRANI.


AB KRVNA GRUPA

 JE NASTALA KOMBINACIJOM A I B KRVNE  I IMAJU  SVOJSTVA I OGRANIČENJA I JEDNE I DRUGE KRVNE GRUPE.

 O KRVNIM GRUPAMA SE MNOGO GOVORI U POSLEDNJE VREME I TREBAMO SHVATITI DA JE ZAISTA BITNO DA SE PRIDRŽAVAMO POTREBA SVOJE KRVNE GRUPE I PREPORUKE.

 DA BI STE VIŠE SAZNALI O TOME MOŽETE KORISTITI SVE DOSTUPNE MATERIJALE  A U CILJU DA SAZNATE VIŠE I DA SAČUVATE SVOJE ZDRAVLJE . JER INFORMACIJA JE OD VELIKE KORISTI U OVOM SLUČAJU VIŠESTRUKO JER SAČUVAĆEMO SVOJE ZDRAVLJE, AKO NE KORISTIMO NEŠTO U USHRANI ŠTO NAM PO KRVNOJ GRUPI NE ODGOVARA A UJEDNO NEĆEMO DAVATI NOVAC ZA ODREDJENE NAMIRNICE.


      JA TOPLO PREPORUČUJEM DRAGU NAM DOKTORKU PRIMARIJUSA MIRJANU BABIĆ SIMIĆ KOJU MOŽETE PRONAĆI NA YOU TUBE I GOSTOVANJE U TV EMISIJI  KAD GOVORI O ISHRANI PO KRVNOJ GRUPI.


Ishrana prema krvnim grupama Prim.Dr.Mirjana Babic Simic Tv Indjija emisija Stetoskop 2011 by ApsolutnoZdravlje


NARAVNO PRE NO ŠTO KRENETE DA ČITATE UOPŠTE O KRVNIM GRUPAMA TREBATE ZNATI KOJA STE VI KRVNA GRUPA.

ZNAČAJ KRVNIH GRUPA POSTAJE VRLO AKTUELAN
ČASOPIS AURA JE OBJAVIO UTICAJ KRVNE GRUPE NA VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT I SLAGANJE KRVNIH GRUPA.


KRVNE GRUPE: 

Koliko volite i kako vaša krvna grupa utječe na vaš ljubavni život?
        
Objavljeno 19.01.2014 Autor: Aura 

Sve češće se pojavljuju teorije da krvne grupe utječu na našu osobnost i način života. Nakon bestselera “Ishrana po krvnim grupama”, neki istraživači tvrde da krvne grupe definiraju naš ljubavni i seksualni život. Ishrana po krvnim grupama zasniva se na načelu da svaka krvna grupa određuje sposobnost organizma da apsorbira pojedine nutrijente i na taj se način bori s određenim poremećajima. Nakon popularnosti ove teorije Petera D'Adama počeo je rasti interes za krvne grupe i njihov utjecaj na ljudsku osobnost i ponašanje. Razvile su se tako i teorije o utjecaju krvnih grupa na seksualnost.
     
 Krvna grupa O 

Žene krvne grupe O očekuju da ih muškarac usreći, zadovolji i bude nježan. Vole muškarce s kojima ništa nije sigurno. Ukoliko se odluči na samostalan život ona je jaka i nepokolebljiva, a ako se uda i osnuje porodicu, podržava supruga u karijeri i bavi se djecom. Vjerna je i odana. Muškarci ove krvne grupe skloni su čestim promjenama partnerice. Nepouzdani su, nevjerni i partnerica im brzo dosadi. Jednom kad se odluče vezati, privrženi su porodici i ženi, ali nikada ne pristaju na monotoniju. 
     
 Krvna grupa A

 I žene i muškarci ove krvne grupe su tolerantni u vezama i međusobno se poštuju. Zbog emotivne i osjetljive prirode često se osjećaju povrijeđeno i tužno. Inteligentni su, osjećajni i disciplinirani. Ipak, često im nedostaje odvažnost, što im pravi probleme.
      
Krvna grupa B    

Žene krvne grupe B okrenute su čulnim zadovoljstvima. Čeznu za konstantnom pažnjom muškarca i najsretnije su kada su voljene. Zahtjevne su i ponekad malo naporne. Rjeđe stupaju u brak od ostalih žena, jer se boje pogrešnog izbora. Muškarci krvne grupe B poštuju žene na specifičan način. Onu koju vole tretiraju kao kraljicu, ali kada nemaju partnericu jako su nezadovoljni, melanholični i nesigurni. Lakše im je maštati nego se suočiti s problemima, pa su često sami uz objašnjenje da nemaju sreće u ljubavi. 


Krvna grupa AB 

Ono što nema veze sa srcem, za njih ne postoji. Ne prihvaćaju pravila i norme, ne drže se zabrana. Žive u sadašnjosti. Žene ove krvne grupe najviše vole muškarce avanturističkog duha. U ljubavi se nikada potpuno ne razotkrivaju. Čarolija traje dok postoji neka tajna, pa su često nedokučive, zamišljene i nerazumljive suprotnom spolu. Muškarci ove krvne grupe su majstori udvaranja, veliki zavodnici koje žene dugo pamte. Ugodni su, lijepih manira i dobrog odgoja. Neobični su, vole laskati i ugađati damama. 


NAJBOLJE KOMBINACIJE 

Žena A i muškarac O krvne grupe Ova kombinacija garantira pravu erupciju strasti. Ove veze su intenzivne, nabijene emocijama i jake. Ovaj spoj je i odlična biološka kombinacija, jer imaju predispozicije za mnogo djece i zdravo potomstvo. Žena u ovoj vezi je stalna inspiracija muškarcu, a on njoj podrška i pokretačka snaga. 

Žena O i muškarac AB krvne grupe Ove veze rijetko se ne završe brakom, jer je ovo idealna kombinacija. To su, uglavnom, romantični brakovi, kvalitetne veze, sa stalnom dozom zaljubljenosti i jakim emocijama.

Žena A i muškarac B krvne grupe Njihove potpuno različite prirode zaslužne su za idealan spoj i sklad, koji rijetko koja druga kombinacija može dosegnuti. Žena je netko tko njeguje ljubav, a muškarac ima potrebu biti njegovan, tako da su ovakve veze iskrene, jake i najčešće za cijeli život.


PRONADJITE SE GDE STE

oznaka + ima blagotvorno dejstvo
oznaka o neutralno, može se uzimati u manjim količinama
oznaka - treba izbegavati

















































































































































    























































































































Нема коментара:

Постави коментар