понедељак, 23. јун 2014.

Došlo nam je leto -pripreme za odmor



Noć preuzela krunu, završio se pravi letnji dan, topao. Šetnja koju sam sebi priuštila bila je vrlo  zanimljiva. Što bi rekao moj kolega "puko akvarijum." Ostavljeni džemperi, jakne, bluzoni kod kuće, nepotrebni su , grad prepun šetača, željno očekivano lepo vreme mami. Svi razmišljaju o odmoru, neki su već otišli, neki se spremaju ali u svakom slučaju priželjkuju malo predaha pored obale  ili na planini. Šta treba pripremiti za odmor pored uobičajenog?
Razmišljajući o tome prelistavala sam ponudu moje kuće zdravlja. Kako da što opušteniji budemo na odmoru.
Šta koristiti od proizvoda, sa čim još dopuniti asortiman . Osim  vitamina za svoju krvnu grupu , Vital ABO i vitamina C   kao osnovne suplementacije ja bih preporučila i sledeće proizvode:



Probiotik i prebiotik (žvakaće tablete)
ProbioBalance je ukusna tableta za žvakanje koju će svako dete i odrastao čovek uzeti sa zadovoljstvom. Svaka tableta sadrži četiri miliona probiotskih bakterija. Tri loze probiotskih bakterija u formi tablete doprinose zdravlju crevne flore. Potpomažu rad imunog sistema, smanjenje alergija, redovno pražnjenje, eliminaciju proliva i obnavljanje oštećene crevne flore. Prebiotici (frukto-oligosaharid) dodati ovoj tableti potpomažu rast probiotika.
  • U cilju obnove crevne flore nakon tretmana antibioticima
  • Tokom putovanja, u cilju prevencije proliva i kao dopuna terapije
  • U cilju održavanja i ojačanja stanja ravnoteže u crevima

Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:
Digestive Enzymes, Digest Ease, Meal Time, Nopalin, ProbioBalance, Acidophilus With Psyllium, Ac Zymes, Liver Aid;
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
·         CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i 
iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
·         Uvek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
·         Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
·         Dajemo 100% garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
·         Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
·         Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
·         Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu kvaliteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.
Da li ste znali da određene vrste Lactobacillus-a mogu da smanje učestalost alergijskih simptoma i ekcema u detinjstvu?*




Beta Carotene 9000IJ (100 softgel kapsula)
Previtamin vitamina A
Beta karotin je prekurzor vitamina A, ljudsko telo može da ga pretvori u vitamin A u skladu sa svojim potrebama. Vitamin A je gradivni element mrežnjače, esencijalnog dela našeg oka, koje igra nezamenljivu ulogu u procesu percepcije svetla. Učestala primena takođe doprinosi normalnom stanju kože i može da bude od koristi u izbegavanju štete izazvane UV zracima.


  • Pre odlaska na godišnji odmor u cilju pripreme kože za sunčanje i osobama koje žele duže da očuvaju tamniji ten
  • Delimično slepima i onima koji imaju određene tegobe sa vidom
  • Osobama koje traže efikasnu antioksidantnu zaštitu
  • Osobama koje slede dijetu sa niskim sadržajem masti ili pate od poremećaja apsorpcije


Simptomi nedostatka vitamina A mogu da budu: noćno slepilo, probleme sa formiranjem krvi, dijareju, određena stanja kože, podložnost oboljenjima gornjeg disajnog puta;

1 159 Din
PN0018
http://calivita.rs/products/PN0018/





Silk & Shine Šampon (250ml)
Šampon sa Aloe verom
Silk & Shine Shampoo je blag šampon za svakodnevnu upotrebu. Čisti detaljno, jača strukturu vlasi i obezbeđuje zaštitu od štetnih efekata fena. Zahvaljujući brižljivo odabranim sastojcima, ne izaziva peckanje ni iritaciju očiju. Štiti zdravlje kose i kože glave. Aloe vera obnavlja prirodnu vlažnost i kosu čini sjajnom i gustom. Provitamin B5 potpomaže savitljivost, daje sjaj i omogućava dugoročnu sposobnost zadržavanja vlažnosti. Redukuje pojavu rascvetalih krajeva i potpomaže oporavak kose od oštećenja, istovremeno je štiteći od sušenja.

Kome preporučujemo?
  • Svakome za bilo koji tip kose, čak i za svakodnevnu upotrebu
  • Deci takođe, imajući u vidu da ne izaziva peckanje očiju
  • Zahvaljujući antiinflamatornim aktivnim sastojcima, posebno je korisna za suvu kožu glave










Hand & Body Lotion je spravljen u skladu sa najstrožijim kozmetičkim kriterijumima tako da štiti vašu lepotu kao i zdravlje vaše kože. Najvažniji sastojak ovog preparata je skvalen (ekstrakt maslinovog ulja) koji kožu čini mekšom i elastičnijom, dok efekat duboke hidratacije usporava proces starenja kože. Vitamin E je moćan antioksidant, koji takođe sprečava starenje. Povrh toga, proizvod sadrži i bisabolol (supstancu protiv iritacije) i silikon koji koži daje svileni osećaj.







  • Svima i za sve tipove kože, čak i za svakodnevnu upotrebu
  • Zahvaljujući tome što se brzo i lako apsorbuje, savršeno je pogodna za upotrebu i tokom dana
  • Zbog toga što ima blag i prijatan miris, slobodno mogu da ga koriste i muškarci.


IntiMoments (135g)
Intimna krema
Aktivni sastojci preparata IntiMoments doprinose zdravlju vagine i doprinose poboljšanju intimnih odnosa. Ekstrakt pasjeg trna omogućava endotelizaciju. Aloe vera, eukaliptus i kamilica su biljke koje se vekovima uspešno koriste i čiji blagotvorni efekti su poznati i u oblasti intimne kozmetike. Efekat L-arginina koji intenzivira dotok krvi takođe može da produbi osećaj seksualnog zadovoljstva.
  • Prilikom upotrebe pre ili tokom odnosa, preparat intenzivira dotok krvi u genitalije, a ima i ulogu lubrikanta. Bezbedan je za upotrebu sa kondomima.
  • Može se koristiti kao suplement u okviru terapije za vaginalne infekcije
  • Ženama u menopauzi u cilju ublažavanja neprijatnih vaginalnih simptoma menopauze
  • U slučaju vaginalne suvoće izazvane polnim bolestima
  • U slučaju promene elastičnosti vagine (tj. nakon vaginalnog porođaja*)

Da li ste znali da ekstrakt zelelnog čaja koji se nalazi u preparatu IntiMoments, pored svojih antioksidantnih osobina, takođe predstavlja odlično sredstvo za zatezanje kože?


g
Kamilica
g
Eukaliptus ulje
g
Aloe vera
g
Pasji trn
g
L-arginin
g
Trietanolamin

G lavni sastojak kreme je ceramid (prirodni lipid) koji regeneriše kožu i pojačava njenu sposobnost da zadrži vlagu. Poboljšava elastičnost kože čime smanjuje pojavu bora i efikasno štiti od štetnih dejstava životne sredine. Drugi glavni sastojak je vitamin E koji obezbeđuje odličnu zaštitu kože od štetnih oksidativnih procesa, zahvaljujući njegovim antioksidantnim efektima. Krema je prvenstveno namenjena dnevnoj
Glavni sastojak kreme je ceramid (prirodni lipid) koji regeneriše kožu i pojačava njenu sposobnost da zadrži vlagu. Poboljšava elastičnost kože čime smanjuje pojavu bora i efikasno štiti od štetnih dejstava životne sredine. Drugi glavni sastojak je vitamin E koji obezbeđuje odličnu zaštitu kože od štetnih oksidativnih procesa, zahvaljujući njegovim antioksidantnim efektima. Krema je prvenstveno namenjena dnevnoj upotrebi, ali istovremeno služi i kao odlična podloga za šminku.


Aquabelle regenerativna krema (50ml)
 Dnevna krema

Da li ste znali da voda sa osiromašenim sadržajem deuterijuma blagotvorno utiče na deobu ćelija što usporava proces starenja?

Jedinstvena karakteristika ovog mleka je njegova sposobnost da hidrira kožu tokom veoma efikasnog čišćenja. Nije neophodno oprati ga sa lica posle upotrebe. Aktivni sastojci su ulja avokada i jojobe koji nežno, ali ipak efikasno uklanjaju nečistoće iz kože, dok visok sadržaj vitamina E obezbeđuje zaštitu od štetnih efekata slobodnih radikala. Ima prijatan osvežavajući efekat.


Aquabelle losion za negu i ciscenje lica (150ml)
Mleko za negu i čišćenje





 Kremu koju obavezno trebate probati
Jedinstvena osobina ove kreme je kompleksna emulzija DD-vode i skvalena (esencije maslinovog ulja) koji obezbeđuju duboku hidrataciju uz pomoć kontrolisanog i postepenog oslobađanja njegovih aktivnih sastojaka, povrh momentalnog hidrirajućeg i hranljivog efekta. Ulje avokada koje je takođe sastojak ovog preparata neguje i podmlađuje suvu i dehidriranu kožu. Zbog visokog sadržaja vitamina E, odličan je i za upotrebu ne samo za suvu već i za problematičnu kožu (npr. u slučaju psorijaze). Idealna je za noćnu upotrebu










 
Celulit je iritirajući fenomen koji se pojavljuje na našem telu, a prouzrokuju ga vlakna koja se deponuju i akumuliraju u vezivnom tkivu kože, kao i slabljenje samog vezivnog tkiva. Aktivni sastojci C-Rx kreme (zeleni čaj, ruzmarin) stimulišu cirkulaciju i protok krvi, potpomažu detoksikaciju tkiva i metabolizma masnog i vezivnog tkiva, što kožu čini glatkom i zategnutom. Saponinski sadržaj nevena poboljšava lokalnu cirkulaciju, dok pasji trn intenzivira metabolizam. Provitamin B5 i bisabolol regenerišu kožu i čine je svilenom.
  • Svima koji žele da se oslobode celulita
  • Kao dodatak dijeti za mršavljenje i lepši oblik tela
  • Kao dodatak dijeti za detoksikaciju

CaliVita Cosmetics
Upotreba: Kremom detaljno masirati problematičnu oblast kože dvaput dnevno, u cilju intenziviranja absorpcije i bolje ishranjenosti tkiva! Preporučujemo tuširanje hladnom i toplom vodom naizmenično i trljanje problematičnih oblasti sunđerom pre upotrebe ovog preparata. Upotreba se preporučuje tokom perioda od najmanje tri do šest meseci uz odgovarajući životni stil i površinski tretman. Za dobijanje dugoročnih rezultata dodatni tretmani i održavanje mogu biti neophodni.
Da li ste znali da bitku protiv celulita možete da vodite i iznutra, kao pomoć uz spoljnu terapiju? Vitamin C potpomaže normalnu proizvodnju kolagena i samim tim igra ulogu u procesu očuvanja zategnutosti kože.

CC0010

               Prijatan odmor Vam želim,                     da  se lepo odmorite, 
                      još lepše pocrnite i             
     uživajte u proizvodima vrhunskog kvaliteta


2 коментара:

  1. ODLICNA PONUDA, Sve preparate , vec koristimo skoro 8 godina...,
    Svaka cast Biljana na ulozenom trudu, blog je odlican...
    pozzz, ZORAN

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala mnogo na komentaru i pohvalama. Težim da informišem moje čitaoce blagovremeno i svrsishodno, nadam se da uspevam u tome. Veliki pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши