недеља, 15. март 2015.

GRČEVI U MIŠIĆIMA, UMOR, NESANICA, TIKOVI, SLABA KONCENTRACIJA, SRČANI PROBLEMI ZBOG NEDOSTATKA MgB6


 Dragi moji, ne znam da  li se i vama dešavaju slične situacije  ili je to slučaj samo sa mnom  ali svakako objasniću vam  o čemu se radi pa ćete vi sami za sebe proveriti. Naime, ako imam neki zdravstveni problem, osećam se drugačije no inače,  obratim se lekaru za savet , pregled i gotovo uvek dok se dođe do dijagnoze potraje baš, baš. Išetaju me po raznim specijalističkim ambulantama a zakazuje se na par meseci, predlaže svako od njih brdo lekova a na kraju se ispostavi da je uzrok nešto sasvim drugo. Srećom ne idem često pa to nekako još i preguram. Današnji svet je u jednom katastrofalnom rasulu jer sve postaje veštački i uslovljeno pa i ishrana totalno nezdrava, obilje svega a ako se porazmislimo o kvalitetu i o tome koliko od svega što unesemo u organizam naše ćelije mogu iskoristiti dođemo da poražavajućih otkrića da smo prepuni pesticida, alfatoksina, gmo , emulgatora, veštačkih boja , zaslađivača...   a ono što smo nekad imali vitamina , minerala, enzima, amino-kiselina tek samo u tragovima, zato su i bolesti savremenog društva sa atipičnim simptomima jer su uglavnom bolesti nedostataka u ishrani, i naši klasični lekari, svaka čast izuzecima, ima ih, su izgubljeni u ovom vremenu i izgubili su bitku dajući recepte farmaceutskih proivođača čiji proizvodi (lekovi) imaju toliko nus pojava  da je veliki rizik i probati da se time lečimo. Šta uraditi, kako sačuvati zdravlje, kako opstati? Informisati se, prelistati šta uzrokuje nedostatak kog vitamina, u kojim namirnicama je najviše zastupljen, kolike su potrebe organizma za njim prema starosnoj dobi i ako imate  te namirnice u svojoj proizvodnji onda ste super, ako nemate morate posegnuti za drugim rešenjima. Tražiti najbolju kuću koja plasira suplemente i krenuti sa suplementacijom jer da bi ste bili u ovom 21.veku sa obadve noge čvrsto,  suplementacija organizma je neophodna,  da bi ste uopšte opstali.  
Evo malog podsetnika iz časopisa  o Mg .

Magnezijum je direktno odgovoran i za sastav belančevina, masti, ugljenika, koji omogućavaju gipkost kostiju, i pomaže usvajanje kalcijuma.

Iako je toliko značajan za organizam, magnezijum je najranjiviji mikroelement. Lako je razgradljiv. Uz sve to, registrovano je da u poslednjih 100 godina hranom unosimo sve manje i manje količine magnezijuma.
Nekada je samo jedan dnevni obrok sadržao potrebne količine, a danas ga ima samo u tragovima.
U drugom planu su, i nepravilna ishrana (dnevno u prošeku unesemo 175 mg, a potrebe su od 300-350 mg), brza hrana, uticaj stresa, intenzivniji način života.
Beli hleb i glazirani pirinač koje koristimo svakodnevno „pate“ od nedostatka magnezijuma, pa ako se na sve doda i otofosforna kiselina, jedan od bitnih sastojaka svih kola napitaka, pušenje i alkohol – za magnezijum nema života.
Simptomi nedostatka magnezijuma
- sklonost čestim depresijama - razdražljivost, uznemirenost, promene raspoloženja - buđenje u toku noći uz grčeve u listovima, tikovi - osećaj suvoće grla - sklonost niskom krvnom pritisku uz pojačan puls - zebnje i strahovi - niska tolerancija prema virusnim i bakterijskim infekcijama
Pogledajte kalendar.  Ako ste u periodu oktobar-april, znači da je nastupio magnezijumov slom, vreme kada nivo magnezijuma kod većine naglo pada, i to na kritičnu granicu.
Oni koji uzimaju preparate sa dodatkom magnezijuma uglavnom ih lako podnose, jer bioorganske soli magnezijuma ne draže želudac, a zbog najčešće kombinacije sa vitaminom B6 prodire u svaku ćeliju i tamo ostane. Ima i sposobnost da prevede B6 iz neaktivne u aktivnu formu, i zato uspeva da ga održi u pravoj ravnoteži.
Magnezijum u sadejstvu sa vitaminom B6, pomaže da se smanji žestina PMS tegoba, da se menstrualni ciklus gotovo ne oseti, ili lako prebrodi, umanjuje neprijatnosti u menopauzi i poboljšava rad nervnog i srčanog sistema.

Ako imate neki od ovih simptoma  najbolja moguća kombinacija na našem tržištu Mg i vitamina B6 je upravo kod kompanije CaliVita int. Budite odgovorni za svoje zdravlje.  Ne dozvolite da zbog nedostatka vitamina obolite od nekih ozbiljnijih bolesti.
      

MagneZi B6 (90 tableta)
Magnezijum + vitamin B6
MagneZi B6 sadrži dobro poznat i koristan tim koji čine magnezijum, vitamin B6 i cink, proizveden u lako svarljivom obliku, kao kompleksni preparat koji precizno potpomaže Vaše mišiće i nervni sistem.
  • Sportistima i onima koji se podvrgavaju velikom fizičkom naporu
  • U slučaju intenzivnog gubitka tečnosti (npr. znojenjem),
  • U slučaju velikog mentalnog napora, tokom ispitnog perioda ili stresnih perioda na radnom mestu
  • Osobama koje vode dinamičan život
  • U slučaju kada ishrana nije izbalansirana (nizak sadržaj povrća i voća, dijeta za mršavljenje, vegetarijanstvo),
  • Trudnicama i dojiljama
  • Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
  • Svima koji žele dodatnu energiju u periodima kada umor preovladava
Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:
Rhodiolin, Organic Noni Juice, Polinesian Noni Juice, Panax Ginseng, MagneZi B6, Stress Management B Complex, Mega B Complex;
Simptomi nedostatka magnezijuma mogu biti: grčevi u mišićima, trzanje očnih kapaka, umor, nesanica, razdražljivost, problemi sa koncentracijom, kardiološki problemi.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
·         CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
·         Uvek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
·         Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
·         Dajemo 100% garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
·         Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
·         Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
·         Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu kvaliteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Jedna tableta MagneZi B6 obezbeđuje toliko magnezijuma koliko 1 litra mleka!
Da li ste znali da istraživači tvrde da naše telo – u idealnom stanju – sadrži 25g magnezijuma od čega polovinu čuva u kostima? U slučaju deficijiencije magnezijuma telo koristi zalihe iz kostiju u cilju obezbeđivanja dovoljne količine magnezijuma u krvi.
1 919 Din
CV0163
100
mg
Magnezijum
5
mg
Cink
5
mg
Vitamin B6 (piridoksin)
Pažnja! Primena ovog proizvoda se ne preporučuje u slučaju poremećaja funkcije bubrega!




  

Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
vaša Biljana


Sva dodatna Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97 
Moj kodni broj:  3814322648
 



                                                                                                                                                                                         



Нема коментара:

Постави коментар