среда, 20. август 2014.

VODA - IZVOR ŽIVOTA




Voda. Izvor života. Koliko možemo živeti bez vode?

Da li razmišljate o vodi ili ne ? Koristimo je svakako i imamo i koristimo.To što voda pokriva 71 % površine Zemlje i što predstavlja vitalni resurs za opstanak života  na zemlji ne tera nas da dublje razmislimo o vodi. Tek kad dođemo do nekih situacija  kao vremenske nepogode, poplave  ili nam nestane voda zbog kvarova onda se zamislimo. Procena je da se na našoj planeti 96,5 odsto vodenih površina nalazi u formi okeana, 1,7 odsto su  podzemne vode, dok je isto toliko zaleđeno u glečerima i ledu na Grenlandu i Antartiku.



0,01 odsto vode nalazi u vazduhu, pari, oblacima i ostalim padavinama. Od čitave ove količine vode na Zemlji, samo 2,5 procenata je pijaća voda gde se 98,8 odsto nje nalazi u ledu i podzemnim vodama.Nešto manje od 0,3 odsto sve pijaće vode je u rekama, jezerima i atmosferi, a još manja količina, svega 0,003 odsto nje čini flaširana voda, biološki testirana i fabrički upakovana. Preko milijardu ljudi nema nikakav pristup pijaćoj vodi. Preko tri milijarde nema nikakve sanitarne uslove. Zbog konstantnog nedostatke vode, svakodnevno umre skoro pet hiljada ljudi.

Širom sveta, svake godine 22. marta obeležava se Svetski dan vode u cilju podizanja opšte svesti o važnosti sveže vode i održivom upravljanju izvora pijaće vode.

Dve trećine naše planete pokriveno je vodom.

Voda je temelj zivota i osnovni sastojak svakog zivog bica. Potrebe za vodom odraslog coveka iznose od 2,5 do 3 litre  minimalno dnevno. Vrednost vode je ogromna a da nismo ni svesni mi koji je imamo.

Zato mi koji je imamo dan trebamo da započnemo vodom.Da probudimo ogranizam , da napojimo ćelije, da pomognemo da se toksini izbace iz organizma jer preko 70% ljudskog tela je voda ,90 % je mozak i neophodna nam je da bi smo mogli da normalno funkcionisati.


Sećam se rado svog  detinjstva i odlaska u selo. Nije bilo autobusa  i išli bi smo pešaka jedno 4o min a  kad ožednim usput tražila  bih u neko dvorište koje ima pumpu i pumpali bi da poteče voda  stavljali šake ovako da ih napunimo a ona bi skliznula nežno osvežavala nas, gasili bi žeđ i tako isprskani i osveženi nastavljali put.



Kad god sam mogla divila sam se rečnim tokovima i jačini vode  i svrsishodnošću  njenog postojanja . Svugde je oko nas u svim porama u svemu što nas okružuje.





















U svemu učestvuje za ljudski opstanak je  neophdna. Radeći na ovom blogu dođoh do dokumentarnog filma o vodi koji me je oduševio sa saznanjima i otkrićima naučnika. Možete pogledati


http://www.kurir-info.rs/otkrivena-najveca-tajna-vode-video-koji-ce-vas-ostaviti-bez-daha-clanak-1412537


I na kraju preporuka kompanije CaliVita proizvod budućnosti




Aquarion ()
Aktivator vode
Aquarion je veoma efikasan uređaj za filtriranje vode koji proizvodi jonizovanu alkalnu ili kiselu vodu prema želji korisnika, bogatu kiseonikom i oslobođenu od teških metala i toksičnih supstanci. Naša ishrana, većina aditiva prehrambene industrije i određene vrste medikamenata mogu da dovedu do zakiseljavanja tela. Jonizovana voda može veoma efikasno da alkalizuje telo, a daje i antioksidantne efekte.
Alkalna voda
- Svima koji svakodnevno žele da koriste vodu oslobođenu od toksičnih materija
- Svima čija ishrana ne sadrži adekvatnu količinu alkalizirajućih prehrambenih proizvoda
- U slučaju digestivnih tegoba i refluksa*
- Tokom dijete za čićenje organizma
- Kao suplement za tretman gingivitisa ili oralnih infekcija
- Osobama koje se često podvrgavaju strogim dijetama

Kisela voda
- Svima koji tretiraju svoju kožu i lice
- Kao kapi za nos, kao sredstvo za čišćenje
- Voda sa kiselom pH vrednošću može da posluži i kao sredstvo za sterilizaciju površina u domaćinstvu bez hemikalija

CaliVita Electronics
Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:
Bioharmonex, Aquarion, Communiguard
Da li ste znali da je oko 75% ljudskog tela sačinjeno od  vode? Da bismo održali svoje prirodne fiziološke procese (tj. pravilnu absorpciju nutrijenata), neophodno je svakodnevno popiti 2,5-3 litre čiste vode bogate kiseonikom.
147 289 Din
CE0003
Pažnja! Jonizovana kisela voda nije za unutrašnju upotrebu (konzumaciju)! Alkalnu vodu treba postepeno uvoditi u ishranu.

* Potential benefits of pH 8.8 alkaline drinking water as an adjunct in the treatment of reflux disease - Koufman JA, et al, Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012 Jul;121(7):431-4

Uzmite najbolje za sebe od života. 

Do sledećeg bloga 
Vaša Biljana












Obaveštenja i porudžbine: 
biljanadjordjevic1965@hotmail.com Telefon 061 622 75 97 

Moj kodni broj: 3814322648



Нема коментара:

Постави коментар