понедељак, 11. август 2014.

GLAVOBOLJA - KAKO JE IZBEĆI

Da li se budite sa glavoboljom ili vas čak ta bol probudi ili se javlja i postepeno pojačava intenzitet kako se rasanjujete. Da li pratite tu bol, da li ste razmišljali šta vam pokazuje, svaka 

bol je znak organizma na neku disfunkciju. Stručnjaci kažu da postoje preko sto uzroka za glavobolju. Koji god da je, vrlo je neprijatno, blago rečeno i remeti nam svakodnevne obaveze , ne možemo planirati vreme, desi se da se javi nepredvidivo i poremeti redosled Preko 90 % stanovništva je imalo  neku vrstu glavobolje.Ne zaobilazi čak ni dečje uzraste. 




 











    




Izdvojeno je nekih 4 tipova glavobolje i kao i u drugim delovima tela bol daju one strukture koje imaju senzitivne bolne završetke.








Glavobolja vas ometa u poslu i društvenom životu, napada svakodnevno, povezana je sa fizičkim ili seksualnim aktivnostima ide u paketu sa slabošću u ekstremitetima, duplim vidom…bolovima u vratnim i ramenim mišićima i osećaj napetosti, nekad se javlja osećaj gađenja i mučnine. Možda morate uzimati tablete protiv bolova svakodnevno, ili skoro svakodnevno. Najčešće se javlja u dobi između 25 i 35 godine života a oni koji pate od migrena čak 70 % čine žene

 


Dok je nivo hormona kod muškaraca uglavnom stabilan kod žena varira tokom ciklusa što može biti okidač menstrualnih ili predmenstrualnih migrena i tenzijskih glavobolja. Žene, takođe imaju veće genetske predispozicije za migrene. Pad estrogena pre mesečnog ciklusa kod žena može izazvati glavobolje, jer u tom slučaju se krvni sudovi šire, a mišići grče. 50-75 % žena koje pate od migrena, napade osećaju upravo pre ili za vreme ciklusa a zna trajati do zadnjeg dana ciklusa.


 







Ovog leta su vremenske prilike nepogodne za meteoropate. Sevanje i grmljavina mogu biti uzrok glavoboljama. Istraživanja su pokazala da se za 31%  povećava rizik od napada boli kod onih koji hronično pate od glavobolje i za 28 % kod onih koji imaju migrenu u danima kad čak u krugu od 30 kilometara od njihovih kuća udari munja. Tenzijska glavobolja,  je ona koja je usko povezana sa stresom, a podrazumeva napetost mišića lica i vrata, tako da izbegavajte stresna stanja koliko god možete  i kao rezultat stresa svađu kao odgovor na stres. Posebno treba obratiti pažnju na glavobolje koje se javljaju usled infekcija sinusa ili tumora na mozgu

 


 Istraživanja su pokazala da četvrtina onih, koji izbegavaju određenu hranu što uključuje zrele sireve, čokoladu, alkohol i mesne prerađevine imaju ređe napade glavobolje. Preskakanje obroka takođe može biti okidač za napad glavobolje. Nije ništa novo da skakanje uz alarm ujutro može dovesti do glavobolje, ali i previše spavanja takođe može biti okidač. Mnogi ljudi vikendom mogu imati glavobolju, jer su promenili šablon spavanja. Sigurno ste primetili da vas glava više boli ako ste pretrpani poslom ili vam se bliže rokovi. Naravno trebate da obratite pažnju da li uzimate dovoljno vode jer dehidracija može biti uzročnik glavobolje, jer putem vode mi unosimo i kiseonik. Dame koje nose velike torbe ukoliko prelazi 5 kg može biti uzrok glavobolje , poželjno je onda da se teret prerasporedi na obadva ramena ako je moguće ili da se smanji sadržaj torbe. Preterana upotreba telefona takođe može izazvati glavobolju, zbog fokusirnaja. Važi i za lap topove i računare.Obično se opuštanje preporučuje jer pomaže kod glavobolje, međutim ako vas vikendom boli glava verovatno je posledica stresne nedelje i vikendom dok odmarate nivo hormona opada što izaziva brzo otpuštanje neurotransmitera koji šalju impulse krvnim sudovima da se skupljaju i šire što izaziva glavobolje. Zato ne čekajte vikend da bi ste se opustili, radite to kad god možete, svakodnevno i svaki slobodni trenutak iskoristite da prošetate. Da bi smo maximalno pomogli svom organizmu da ne dolazi do glavobolje uz pridržavanja navedenih preporuka trebamo koristiti i dodatke ishrani koji će harmonizovati naš organizam, nahraniti  ćelije, nerve i mozak. 


CaliVita preporučuje sledeće proizvode: Noni, Rodhiolin, OxyMax, Mega Protect, Stress Management, Mega B kompleks, Super Soya lectihin i naravno Vitamini po vašoj krvnoj grupi Vital O, Vital A, Vital B, vital AB (Jer oni uostalom spadaju u osnovnu suplementaciju, jer ne možemo ni približno putem ishrane uneti potreban broj nutrijenata za uravnoteženo funkcionisanje organizma)



Morinda citripholia-NONI

1.Deluje blagotvorno na čitav organizam;

2. Na štetne posledice stresa deluje na više načina-prvenstveno kao jak antioksidans;

3. Ublažava stres stvaranjem endorfina-hormona sreće;

4. Reguliše dnevno-noćni ritam budnosti i spavanja;

5. Skopoletin iz Nonija povoljno deluje na srce;

6. Damnakantal iz Nonija ima antitumorsko dejstvo jer deluje direktno na DNK u jezgru ćelije;

7. Prevenira oštećanja mozga kod Alchjmera, Parkinsonove bolesti,MS-a...;

8. Deluje na pinealnu žlezdu koja je na vrhu i usklađuje delovanje  svih endokrinih žlezdi;

9. Odličan je detoksikator i preporučuje se svakome barem 2 meseca u godini......


Rhodiolin

(120 kapsula)
Jedna kapsula sadrži :

  • 100 mg Rhodiola rosea (sibirske ruže)
  • 5 mg cinka


Rhodiola rosea je adaptogena biljka koja sadrži 29 aktivnih sastojaka koji sprečavaju razorno dejstvo kortizola.
OSTATI ZDRAV ZNAČI ODUPRETI SE STRESU I ODRŽATI HOMEOSTAZU ORGANIZMA.
Dejstvo Rhodiolina:

  • Jako antioksidativno dejstvo
  • Adaptogeno
  • Jača odbrambenu snagu organizma
  • Povećava toleranciju na stres
  • Protiv tumorsko dejstvo
  • Poboljšava koncentraciju i pamćenje
  • Harmonizuje hormonsko stanje
  • Štiti srce
  • Obezbeđuje zdravo potomstvo i dug život
Doziranje: 1 do 2 kapsule dnevno
U malim dozama ima stimulativni efekat – stimuliše lučenje noradrenalina, dopamina, serotonina.
Srednja doza deluje na pamćenje.
U većim dozama ima sedativni efekat.
Nije preporučeno trudnicama, maloj deci i kod maničnog stanja.

OxyMax

OxyMax (60 ml) Kiseonik u kapima.
Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati. OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada, OxyMax® može da bude od pomoći! Kome preporučujemo?
Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima U cilju podsticanja i povećanja snabdevanja tela kiseonikom U cilju poboljšanja metabolizma U cilju poboljšanja performansi u sportu U cilju povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa U cilju poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka
OxyMax® aktivni sastojci:
Stabilizovani molekuli kiseonika u jedinjenju natrijum hlorida koji se sastoji od oksida hlora, natrijum karbonata i destilovane vode.
Da li ste znali da obično udišemo 5 do 8 litara vazduha u minuti, što može da se poveća i do 50 – 60 litara tokom sportskih aktivnosti?


 CV kod CV0124
 Upotreba: KAO DIJETETSKI SUPLEMENT: u 2 dcl tečnosti ukapljati 20 kapi preparata OxyMax® , piti tri puta dnevno. Iznos dnevnog obroka: 178 Din Dnevnih obroka u pakovanju: 30 Sastav: 12 g Stabilizovani kiseonik (12000 PPM)
Pažnja!
Pažnja! Posebnu pažnju obratiti na to da proizvod ne dođe u dodir sa očima! Ne upotrebljavati ga u nerazblaženom obliku! Neophodno je precizno se pridržavati uputstva za primenu preparata!
Direktan Link: http://calivita.rs/products/FL0113








Mega qProtect (90 tableta)
Antioksidant u mega dozi

U poodmaklim godinama ili u periodima velikog napora često doživljavamo slabljenje koncentracije, zamućen vid ili promene u cirkulaciji. Mega qProtect je antioksidantni preparat u mega dozi, koji sadrži vitamine, elemente u tragovima, aminokiseline i biljne ekstrakte, koji obezbeđuju efikasniju i precizniju zaštitu naših ćelija.
Ginkgo, zeleni čaj i koenzim Q10 energizuju i stimulišu normalne funkcije mozga i srca. Pored ostalih sastojaka, borovnica i beta-karotin štite zdravlje očiju, dok aminokiseline značajno usporavaju proces starenja ćelija.

  • U slučaju intenzivnijeg mentalnog napora, tokom ispitnih rokova ili za osobe koje su na radnom mestu izložene stresu, u cilju poboljšanja koncentracije
  • Starijim osobama u cilju održavanja normalne funkcije mozga i pamćenja
  • Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama
  • Osobama čije su oči izložene većem naporu
  • Osobama koje često imaju hladne udove
  • Osobama koje pate od tinitusa
  • Aktivnim i pasivnim pušačima
  • Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
  • Osobama koje žele efikasniju antioksidantnu zaštitu i jačanje imunog sistema

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.

Da li ste znali da neke od okolnosti koje se danas smatraju normalnim, kao što su stres ili neadekvatna ishrana, hronične bolesti i uzimanje nekih lekova povećavaju potrebu tela za antioksidantima?




FL0091


5
mg
Beta-karoten
750
mcg
Retinol
2.5
mg
Likopin kompleks
50
mg
Vitamin C
50
mg
Askorbil palmitat
50
I.J.
Tokoferol kompleks
25
mcg
Selen
4
mg
Cink
1
mg
Mangan
5
mg
Ubikinon (CoQ10)
50
mg
L-cistein
5
mg
L-glutation
50
mcg
Alfa-liponska kiselina
10
mg
Ekstrakt Ginkgo bilobe
7.5
mg
Ekstrakt zelenog čaja
2.5
mg
Ekstrakt borovnice



Pažnja! U slučajevima kada se proizvod uzima tokom dužeg vremenskog perioda i u velikim dozama, mogući sporedni efekti uključuju osip, nemir, nesanicu, dijareju ili povraćanje. Ginkgo biloba nije preporučljiv tokom trudnoće, dojenja ili uzimanja lekova protiv koagulacije, kao ni pre operacije, imajući u vidu da se time može produžiti vreme koagulacije. Osobama obolelim od dijabetesa  preporučuje se da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda.









Lecitin doprinosi pravilnom funkcionisanju naših vitalnih procesa i održavanju zdravlja. Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, u ćelijskoj membrani i sastavu proteina odgovornih za prenos masti. Učestvuje u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa.




Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi i ulaze u zid ćelija. Holin ima važnu ulogu u strukturi ćelijske membrane. Često se vezuje za vitamine i održava holesterol tečnim, kako se ne bi nagomilavao u jetri i zidovima krvnih sudova. Takođe igra i važnu ulogu u održavanju pravilne cirkulacije krvi. Značajne količine inozitola se nalaze i u našem mozgu. Najvažnija uloga holina i inozitola je u prenosu nervnih impulsa, ali su ove supstance isto tako poznate i kao „sagorevači masti” ili „rasturači masti”. Ljudima koji se fizički iscrpljuju (kroz sport ili naporan fizički rad), preporučuje se redovno uzimanje ovog proizvoda, jer povrh svega, doprinosi boljoj cirkulaciji i pravilnom funkcionisanju zglobova. Proizvod pod nazivom Triple-Potency Lecitin sadrži koncentrovano sojino ulje, što znači da osoba koja je ranije uzimala 3 obroka (kapsule) lecitina u toku dana sada ostvaruje isti povoljan efekat sa samo jednim obrokom (kapsulom). Do sada nisu prijavljeni slučajevi predoziranja lecitinom.



+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.




Mega B-Complex (100 tableta)

Mega doza vitamina B



Da li ste izloženi ekstremnom stresu? Da li još uvek želite da učinite nešto za svoje zdravlje? Posvetite bar jedan minut dnevno sebi i uzmite Mega B Complex tabletu uz neki odgovarajući napitak. Ova mega dozirana tableta zasnovana na tehnologiji odloženog oslobađanja sadrži skoro sve vitamine B koji mogu da Vam budu od pomoći u očuvanju mentalne svežine. Mega B Complex potpomaže zdravlje Vaše kože, mukoznih membrana i imunog sistema, povrh podsticanja zdravog rada nervnog sistema.


  • U slučaju ekstremnog mentalnog preopterećenja, na primer tokom ispitnih perioda ili obavljanja zadataka u strogo određenom roku
  • U slučaju intenzivnog fizičkog vežbanja, u cilju smanjenja umora i iscrpljenosti
Simptomi nedostatka vitamina B uključuju: zavisno od toga koji tip vitamina B se nedovoljno unosi, simptomi mogu da variraju od odsustva apetita, anemije i problema sa kožom, sve do srca, mišića, nerava i metaboličkih problema.
  

+ Spec: Svaki naš proizvod poseduje i VMA sertifikat.




Da li ste znali da oni koji slede vegansku dijetu (izbegavanje konzumacije hrane koja je životinjskog porekla) može lako da dovede do deficijencije vitamina B12 ?

FL0078



100
mg
Vitamin B1
100
mg
Vitamin B2
100
mg
Niacinamid
100
mg
Pantotenska kiselina
100
mg
Vitamin B6 (piridoksin)
100
mcg
Biotin
125
mcg
Folna kiselina
100
mg
Holin
100
mg
Inozitol
100
mg
PABA
100
mcg
Vitamin B12





Pažnja! Upotreba vitamina B može da oboji urin u jarko žutu boju.









Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom AB.Sadrže i brojne, u prirodi retke lekovite biljke koje pomažu očuvanju zdravlja osoba koje pripadaju određenoj krvnoj grupi, jačajući tako efikasnost proizvoda. Sastojci deluju na jačanje imunog sistema i poboljšanje opšteg stanja i deluju roborativno, pa tako doprinose očuvanju našeg zdravlja.




Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom A.Među kompleksnim dodacima ishrani
 Među kompleksnim dodacima ishrani posebnu grupu čine preparati čiji je sastav usklađen sa specifičnostima pripadnika pojedinih krvnih grupa, kao i sa njihovim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Ovi proizvodi su efikasni multivitamini, određeni prema specifičnostima organizma, zasnovani na rezultatima najnovijih istraživanja.



Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje i dejstvene principe koji su neophodni za osobe sa krvnom grupom B.

Među kompleksnim dodacima ishrani posebnu grupu čine preparati čiji je sastav usklađen sa specifičnostima pripadnika pojedinih krvnih grupa, kao i sa njihovim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama. Ovi proizvodi su efikasni multivitamini, određeni prema specifičnostima organizma, zasnovani na rezultatima najnovijih istraživanja.


 Multivitaminski preparat koji sadrži lekovito bilje. Sastav je usklađen sa "karakteristikama mesojeda" koje imaju pripadnici krvne grupe O.


Sadrže i brojne, u prirodi retke lekovite biljke koje pomažu očuvanju zdravlja osoba koje pripadaju određenoj krvnoj grupi, jačajući tako efikasnost proizvoda. Sastojci deluju na jačanje imunog sistema i poboljšanje opšteg stanja i deluju roborativno, pa tako doprinose očuvanju našeg zdravlja.


VITAL ABO   znači bilo koga  je  2852 din. 

u pakovanju 9o tableta







Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com
Telefon   061 622 75 97

Moj kodni broj:  3814322648
Do sledećeg bloga 
pozdravljam vas
Vaša Biljana


 


Нема коментара:

Постави коментар