среда, 3. јун 2015.

AFLATOKSIN neutrališe Oregano Oil i Liquid Chlorophyll


Mnogo je priče bilo o Aflatoksinu, mnogo pompe i nejasnoće i  reakcije vlade i pomeranje dozvoljene količine  ovog toksičnog kancerogenog elementa  zbog pritiska mlekarske industrije  ili proizvođača, ko će znati, kao da se mleko i mlečni proizvodi ne upotrebljavaju u ishrani pa je nebitno koja će brojka biti iza zareza.  A i šta je bitno  kad svi moramo umreti,  od čega ćemo. Oni se izgleda vode za takvom logikom. Da li trebamo zaštiti sebe ili  prepustiti da drugi vodi brigu o našim životima, koji očigledno to radi samo iz materijalnih razloga a ne ljudskih.






Ovako izgleda zaražen kukuruz aflatoksinom. Ako je nešto toliko očigledno i vidljivo golim okom zašto da se uopšte rizikuje  i da li  je potrebno da se rizikuje?


A onda nakon što se nemarno odnose prema očiglednim stvarima kontroliše  se koliko tih štetnih supstanci, izuzetno opasnih po zdravlje živih bića,  dođe na trpezu preko lanaca marketa i evo  podataka. 
 
Evo jedne vesti  kojim nas RTS obaveštava o  svojim razlozima.


Nivo aflatoksina u mleku koje se proizvodi u Srbiji od 1. januara 2015. biće vraćen na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, što je u skladu sa standardima EU, potvrdilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Od Nove godine će prestati da važi pravilnik kojim je bilo dozvoljno da nivo aflatoksina bude 0,25 mikrograma po kilogramu, koji je Vlada usvojila 15. jula ove godine, prenosi Beta.
Povećani nivo aflatoksina u mleku koje se proizvodi u Srbiji, postao je problem pošto je u jesen 2012. godine utvrđeno da je zbog suše nivo tog otrova koji potiče od plesni, porastao u kukuruzu kojim se hrane krave.
Zbog toga je Vlada Srbije krajem februara 2013. povećala dozvoljenu količinu aflatoksina u mleku za deset puta - sa 0,05 na 0,5 mikrograma po kilogramu.
Nova korekcija nivoa aflatoksina usledila je 1. jula ove godine kada je stupio je na snagu pravilnik kojim je bilo predviđeno da se nivo aflatoksina vrati na evropski nivo, odnosno smanji deset puta, sa 0,5 na 0,05 mikrograma po kilogramu.
Vlada je samo 15 dana nakon toga odlučila da nivo aflatoksina poveća na 0,25 mikrograma po litru, kako bi uslišila molbe proizvođača koji su tražili dodatno vreme da prilagode svoju proizvodnju evropskim standardima.

 Iz drugih izvora iformacije:

Šta je aflatoksin, njegovo dejstvo na organizam i kako je dospeo u mleko







Aflatoksin je proizvod razvoja plesni Aspergillus flavus. Javljaju se u predelima sa vlažnom klimom, baš kao što je Srbija, ali kao posledica suše, baš kao i u Srbiji. U našoj državi se pojavio u kukuruzu tokom sušne 2012. godine i stručnjaci su procenili da je 70 odsto roda zatrovano.



Preko kukuruza koji se koristi kao ishrana stoke, aflatoksin je dospeo u organizam krava. Aflatoksini koji se nalaze u mleku najjači su poznati kancerogen u prirodi.

U Srbiji je dozvoljena količina aflatoksina u mleku 0,05 mikrograma po kilogramu, u EU 0,025, dok je u Mađarskoj potpuno zabranjen.

Da bi se napravio kilogram sira, potrebno je najmanje 3,5 litra mleka, što znači 3,5 puta više potencijalno zaraženog mleka i isto toliko veću opasnost po zdravlje ljudi.

Kada jednom uđu u lanac ishrane, aflatoksini se teško uništavaju.

Najčešća bolest - rak jetre

Odrasle osobe imaju visoku toleranciju na aflatoksine, pošto su široko rasprostranjeni u prirodi. Ipak, ukoliko ste stalno izloženi njegovom dejstvu, opasnosti su veće, a najčešća bolest koja se javlja je rak jetre.

Stočnoj hrani i koncentratima mogu da se dodaju određeni minerali koji omogućavaju da životinja kroz izlučevine izbaci otrov iz organizma i ne veže ga u meso.  


(Zna se i ne primenje!! KOLIKO VREDI ZNANJE BEZ PRIMENE???) -PITAM SE?

 

Od tri do sedam dana nakon što se prekine ishrana muznih krava kontaminiranom hranom, aflatoksini isčezavaju iz mleka.

Pošto je stočna hrana zatrovana zaraženim kukuruzom, ovaj kancerogen će se pojaviti u svim proizvodima koji su nastali kao posledica koznumiranja zatrovane hrane: u mleku, siru i drugim mlečnim proizvodima. Potrošači ni po ukusu ni po mirisu ne mogu ni da posumnjaju da su mleko i druge namirnice toksične.

Šta aflatoksin može da uradi organizmu

Toksični efekti primarne akutne mikotoksikoze se manifestuju kao upalne promene na organima za varenje. Akutne aflatoksikoze se odlikuju naglim pogoršanjem stanja organizma, unutrašnjim krvarenjem i smrću. Ipak, da bi došlo do ovakvih promena mora se uneti izuzetno velika količina aflatoksina.

Namirnice otporne na aflatoksin su:

  • Soja
  • Pasulj
  • Pšenica
  • Ovas
  • Ječam


Nakon svih ovih poražavajućih podataka da li i dalje imate želje da pijete mleko, da isto dajete svojoj deci ili recimo kućnim ljubimcima, malim macama, da koristite mlečne proizvode i da razmišljate dok čitate na pakovanjima  da je moguće da se nađu tragovi mleka? Kakvog mleka  i koliko će ono uticati na vaše zdravlje? Jel vam ne smeta neizvesnost , jel volite da rizikujete? 
 
Možda uopšte ne razmišljate o tome.  

Ako ste zabrinuti i želite da znate postoji li način da se  neutračiše aflatoksin da zaštitite svoju ličnu labalatoriju  tj. jetru   i da se rasteretite razmišljanja evo  dobre informacije.

Na CaliVita info večeri 30.05.2015.g
Prof.dr.sci.med Vladislav Stepić nam je preneo CaliVita ima proizvode koji neutrališu dejstvo aflatoksina. U pitanju su dva proizvoda koje je preporučio.



Liquid Chlorophyll (473ml)
Tečna formula za alkalizaciju

 

Hlorofil koji biljkama daje zelenu boju je veoma efikasna alkalizujuća supstanca, sa kojom možete da očuvate ili obnovite ravnotežu između baza i kiselina u svom telu. Povrh toga, hlorofil je i odličan detoksikacioni materijal koji ima i blag diuretički efekat, zbog kojeg je postao neophodan u tretmanu za čišćnje organizma.

  • U cilju obnove pH ravnoteže u zakiseljenom organizmu
  • Za tretmane detoksikacije
  • U cilju podrške varenju
  • Kao unutrašnji dezodorans u slučaju neprijatnog zadaha iz usta
  • U svrhu boljeg zarastanja rana
  • U svrhu redukcije nepoželjnih sporednih efekata terapije zračenjem i citostaticima


Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Da li ste znali da postoje teorije da se celulit sastoji od toksičnih supstanci koje se akumuliraju između masnog tkiva i koje zadržavaju vodu? Prema tome, prvi i najvažniji korak u borbi protiv celulita je detoksikacija!*

3 699 Din
CV0133



15
mg
Hlorofil (hlorofilin dobijen iz lucerke, u obliku natrijum-bakarne soli)



Pažnja! Upotreba hlorofila nije ispitana sa trudnicama i dojiljama i prema tome može da se primenjuje u tom periodu samo pod lekarskim nadzorom. Ukoliko se upotrebljava oralnim putem, hlorofil može da dovede do pojave zelene mokraće i stolice, a može da  utiče i na promenu boje jezika.




*Kohán József Dr.: A bőr és különböző cellulitterápiák. Nutrition&Health, 2008. szeptember




Oregano Oil (30ml)
Origano ulje

 
Aktivni sastojci ulja origana uključuju i flavonoide koji su poznati po svojim odličnim antioksidantnim efektima, kao i nekoliko korisnih isparljivih ulja. Jedno od tih je karvakrol, koji ima jako antimikrobno dejstvo i zbog toga ima sposobnost da uništi ili spreči razmnožavanje bakterija i gljivica.



  • Inhalaciju, u slučaju prehlade ili blagih upala gornjih disajnih puteva
  • Mućkanje u ustima, u slučaju oralne infekcije
  • Interno, u slučaju problema sa varenjem
  • Kao antioksidant, u cilju neutralizacije slobodnih radikala koji nastaju kao proizvod ćelijskog metabolizma
  • Eksterno, u cilju tretmana pega, ujeda insekata i modrica, kao i u prevenciji gljivičnih infekcija.



·     


Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Da li ste znali da je origano poznat kao supresant za kašalj još u drevnom Egiptu, a stari Grci su ga koristili u tretmanu povreda? U Srednjem veku, origano se koristio za zaštitu od fermentacije i truljenja.

2 449 Din
CV0146



13
mg
Ekstrakt lista oregana (u maslinovom ulju kao osnovi)



Pažnja! Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama! Pazite da ovaj proizvod ne dospe u dodir sa očima ili mukoznim membranama!



Razmisli!!!


Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97        i        062 177 18 59
Moj kodni broj:  3814322648 





Нема коментара:

Постави коментар