Kad bacite pogled na ovakve i slične sličice koliki broj vas poželi da sve ovo ima na stolu. Velika većina zar ne ? I ja medju Vama naravno, Jednostavno deluju, mirišu zavodljivo i teško im je odoleti.
I onda sebe zamislimo najpre ovako...
I tešimo se ovako
Ali šta je to što je zapravo sadržaj pa se osećamo srećno kad konzumiramo čokoladu i... zašto je ona zdrava, koji sastojak je to što nas neodoljivo mami. Evo razloga zašto je CalVita uvrstila u svoj novi proizvod.
~Novi proizvod~
Cocoa Bean Extract + (100 kaps.)
Kapsula sa kakao ekstraktom
Ekstrakt od kakao-a u proizvodu Cocoa Bean Extract + pomaže u slučajevima mentalne dosadnosti (letargija), i u periodima stresa. Flavonoidi u kakao-u povećavaju osećaj smirenosti i zadovoljstva, kofein smanjuje zamor i deluje kao stimulans, a teobromin stimuliše funkciju nervnog sistema i poboljšava mentalne funkcije. Zbog svog izuzetnog nivoa magnezijuma može da smiri živce; Njegov sadržaj kalijuma može da normalizuje krvni pritisak i pomaže u sprečavanju tromboze ili čak srčani udar.
Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana
Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com
Telefon 061 622 75 97 i 062 177 18 59
Moj kodni broj: 3814322648
I onda sebe zamislimo najpre ovako...
I tešimo se ovako
Ali šta je to što je zapravo sadržaj pa se osećamo srećno kad konzumiramo čokoladu i... zašto je ona zdrava, koji sastojak je to što nas neodoljivo mami. Evo razloga zašto je CalVita uvrstila u svoj novi proizvod.
Kakao, Hrana bogova?
Danas
se čokolada spominje zajedno sa karijesom, gojaznošću, visokim krvnim
pritiskom i dijabetesom. Međutim, brojna ispitivanja su potvrdila, da
kakao sadrži brojne vredne aktivne sastojke, koji kontradiktorno,
ostvaruju baš suprotno dejstvo u slučaju ovih zdravstvenih poremećaja.
To možda samo zvući kontradiktorno, ali objašnjenje je prilično
jednostavno. Izuzetno visok sadržaj masti i šećera u čokoladi zaista
doprinosi nastajanju ovih naširoko rasprostranjenih -takoreći opštih-
obolenja, a pored toga, prilikom procesa proizvodnje se dodatno gubi
veoma veliki deo bioflavonoida iz sastava, a ono malo što ostane, zbog
dodatog mleka i mlečnih derivata dodatno onemogućuju apsorpciju.
Međutim, mi ne moramo zbog toga da se odreknemo blagotvornih dejstva
koje kakao poseduje, jer je sada dostupan proizvod Cocoa Bean Extract+,
koji sadrži visoku koncentraciju izuzetno kvalitetnog kako zrna!
Danas se čokolada spominje zajedno sa karijesom, gojaznošću, visokim
krvnim pritiskom i dijabetesom. Međutim, brojna ispitivanja su
potvrdila, da kakao sadrži brojne vredne aktivne sastojke, koji
kontradiktorno, ostvaruju baš suprotno dejstvo u slučaju ovih
zdravstvenih poremećaja. To možda samo zvući kontradiktorno, ali
objašnjenje je prilično jednostavno. Izuzetno visok sadržaj masti i
šećera u čokoladi zaista doprinosi nastajanju ovih naširoko
rasprostranjenih -takoreći opštih- obolenja, a pored toga, prilikom
procesa proizvodnje se dodatno gubi veoma veliki deo bioflavonoida iz
sastava, a ono malo što ostane, zbog dodatog mleka i mlečnih derivata
dodatno onemogućuju apsorpciju. Međutim, mi ne moramo zbog toga da se
odreknemo blagotvornih dejstva koje kakao poseduje, jer je sada dostupan
proizvod Cocoa Bean Extract+, koji sadrži visoku koncentraciju izuzetno
kvalitetnog kakao zrna!
Preporučujemo od srca
Pozitivno
dejstvo na očuvanje zdravlja koje ostvaruje kakao je počelo detaljnije
da se istražuje kada se otkrilo, da je kod Kuna indijanaca, koji su
posebno otporni na kardiovaskularne bolesti, izrazito visok stepen unosa
biljke kakao.
Od
tog vremena do danas, na raspolaganju su nam rezultati brojnih naučnih
istraživanja, koji su nedvosmisleno dokazali navedena pozitivna dejstva –
uključujući tu i zaštitno dejstvo na srce, ali jedno veliko i
sveobuhvatno istraživanje koje je rađeno u Holandiji je pokazalo, da je
kod onih starijih muškaraca, koji su imali veći stepen unosa biljke
kakao, bio niži indeks slučajeva pojave visokog krvnog pritiska, kao i
broj smrtnih slučajeva kako usled srčanih zdravstvenih problema, tako i u
globalu.
Flavonoli
koje kakao sadrži u izuzetno visokoj koncentraciji, imaju višestruko
dejstvo na očuvanje zdravlja srca: zahvaljujući vazodilatornom dejstvu
pomažu procese ponovnog uspostavljanja normalnog krvnog pritiska,
zahvaljujući inhibiciji slepljivanja trombocita deluju protiv nastajanja
tromboze i začepljenja arterija, što se pokazalo delotvornim čak i kod
pušača. Pored toga, protiv nastajanja arterioskleroze štite još i putem
regulisanja nivoa masnoće u krvi. Nekoliko nezavisnih studija je
potvrdilo, da unos visokih nivoa flavonoida iz crne čokolade već i u
trajanju od samo 2 nedelje može dovesti do smanjenja LDL- i ukupnog
nivoa holesterola, kao i povećanja nivoa dobrog (HDL-) holesterola.
Bez šećera
protiv dijabetesa
Iste
studije su pokazale, da flavonoidi koje sadrži kakao, već i za kratko
vreme mogu smanjiti insulinsku rezistenciju (koja je uzrok takvih
obolenja kao što su dijabetes tipa 2, PCOS, metabolički sindrom) kod
osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Slični rezultati tokom drugih
studija su pokazali, da je kod pacijenata sa smanjenom tolerancijom na
glukozu došlo ne samo do smanjenja visokog krvnog pritiska usled
dodatnog unosa flavonoida poreklom iz biljke kakao, već je takođe
poboljšalo i insulinsku osetljivost i funkcije β-ćelija, koje stvaraju
insulin.
Mršavljenje uz kakao?
Jedna
nedavno objavljena klinička studija je potvrdila efikasnost biljke
kakao u slučaju primene za potrebe mršavljenja. Istraživači su učesnike
podelili na tri grupe: prva grupa se hranila namirnicama sa niskim
sadržajem ugljenih hidrata, druga grupa je imala isti način ishrane, ali
uz dodatak 42 g čokolade sa visokim kakao sadržajem, dok je treća grupa
mogla da jede bilo šta, po sopstvenom nahođenju. Do kraja studije,
grupa koja je konzumirala čokoladu je najviše izgubila na težini (iako
je proces mršavljenja kod njih počeo znatno kasnije), naspram prve
grupe, tako da način ishrane za mršavljenje praćen sa visokim kakao
sadržajem najverovatnije može doprineti uspešnom mršavljenju. Iako se
čokolade sa visokim sadržajem šećera teško mogu svrstati u redovnu
ishranu osoba sa poremećajem metabolizma ugljenih hidrata ili za one na
dijeti, ali rešenje postoji i za njih, jer više ne moraju da konzumiraju
čokoladu za to, da bi mogli da uživaju u prednostima koje nudi primena
biljke kakao!!
Preporučujemo od srca. Pozitivno dejstvo na očuvanje zdravlja koje
ostvaruje kakao je počelo detaljnije da se istražuje kada se otkrilo, da
je kod Kuna indijanaca, koji su posebno otporni na kardiovaskularne
bolesti, izrazito visok stepen unosa biljke kakao. Od tog vremena do
danas, na raspolaganju su nam rezultati brojnih naučnih istraživanja,
koji su nedvosmisleno dokazali navedena pozitivna dejstva – uključujući
tu i zaštitno dejstvo na srce, ali jedno veliko i sveobuhvatno
istraživanje koje je rađeno u Holandiji je pokazalo, da je kod onih
starijih muškaraca, koji su imali veći stepen unosa biljke kakao, bio
niži indeks slučajeva pojave visokog krvnog pritiska, kao i broj smrtnih
slučajeva kako usled srčanih zdravstvenih problema, tako i u
globalu.Flavonoli koje kakao sadrži u izuzetno visokoj koncentraciji,
imaju višestruko dejstvo na očuvanje zdravlja srca: zahvaljujući
vazodilatornom dejstvu pomažu procese ponovnog uspostavljanja normalnog
krvnog pritiska, zahvaljujući inhibiciji slepljivanja trombocita deluju
protiv nastajanja tromboze i začepljenja arterija, što se pokazalo
delotvornim čak i kod pušača. Pored toga, protiv nastajanja
arterioskleroze štite još i putem regulisanja nivoa masnoće u krvi.
Nekoliko nezavisnih studija je potvrdilo, da unos visokih nivoa
flavonoida iz crne čokolade već i u trajanju od samo 2 nedelje može
dovesti do smanjenja LDL- i ukupnog nivoa holesterola, kao i povećanja
nivoa dobrog (HDL-) holesterola.Bez šećera protiv dijabetesa. Iste
studije su pokazale, da flavonoidi koje sadrži kakao, već i za kratko
vreme mogu smanjiti insulinsku rezistenciju (koja je uzrok takvih
obolenja kao što su dijabetes tipa 2, PCOS, metabolički sindrom) kod
osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Slični rezultati tokom drugih
studija su pokazali, da je kod pacijenata sa smanjenom tolerancijom na
glukozu došlo ne samo do smanjenja visokog krvnog pritiska usled
dodatnog unosa flavonoida poreklom iz biljke kakao, već je takođe
poboljšalo i insulinsku osetljivost i funkcije β-ćelija, koje stvaraju
insulin.Mršavljenje uz kakao?Jedna nedavno objavljena klinička studija
je potvrdila efikasnost biljke kakao u slučaju primene za potrebe
mršavljenja. Istraživači su učesnike podelili na tri grupe: prva grupa
se hranila namirnicama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, druga grupa
je imala isti način ishrane, ali uz dodatak 42 g čokolade sa visokim
kakao sadržajem, dok je treća grupa mogla da jede bilo šta, po
sopstvenom nahođenju. Do kraja studije, grupa koja je konzumirala
čokoladu je najviše izgubila na težini (iako je proces mršavljenja kod
njih počeo znatno kasnije), naspram prve grupe, tako da način ishrane za
mršavljenje praćen sa visokim kakao sadržajem najverovatnije može
doprineti uspešnom mršavljenju. Iako se čokolade sa visokim sadržajem
šećera teško mogu svrstati u redovnu ishranu osoba sa poremećajem
metabolizma ugljenih hidrata ili za one na dijeti, ali rešenje postoji i
za njih, jer više ne moraju da konzumiraju čokoladu za to, da bi mogli
da uživaju u prednostima koje nudi primena biljke kakao!!~Novi proizvod~
Cocoa Bean Extract + (100 kaps.)
Kapsula sa kakao ekstraktom
Ekstrakt od kakao-a u proizvodu Cocoa Bean Extract + pomaže u slučajevima mentalne dosadnosti (letargija), i u periodima stresa. Flavonoidi u kakao-u povećavaju osećaj smirenosti i zadovoljstva, kofein smanjuje zamor i deluje kao stimulans, a teobromin stimuliše funkciju nervnog sistema i poboljšava mentalne funkcije. Zbog svog izuzetnog nivoa magnezijuma može da smiri živce; Njegov sadržaj kalijuma može da normalizuje krvni pritisak i pomaže u sprečavanju tromboze ili čak srčani udar.
Aktivni sastojci:
450mg ekstrakta iz zrna kakao-a
50 mg ekstrakta iz gođži bobica Cocoa Bean Extract+ novi proizvod u našoj paleti. Od skora dostupan u globalnoj mreži. Ovaj proizvod sadrži sve dragocene osobine zrna kakao-a. Mnogi ga zovu i “bomba sreće“ jer poboljšava raspoloženje, deluje osvežavajuće na nervni sustem, a takođe ima i pozitivno dejstvo na regulaciju krvnog pritiska. Da li ste ga već isprobali?
Isprobajte ga i uživajte u svim blagotvornim dejstvima kakao-a bez griže savesti, jer nema dodatih šećera ni masti. Ovaj proizvod je obogaćen i ekstraktom godži bobica te ta dva sastojka postižu sinergističko dejstvo.
50 mg ekstrakta iz gođži bobica Cocoa Bean Extract+ novi proizvod u našoj paleti. Od skora dostupan u globalnoj mreži. Ovaj proizvod sadrži sve dragocene osobine zrna kakao-a. Mnogi ga zovu i “bomba sreće“ jer poboljšava raspoloženje, deluje osvežavajuće na nervni sustem, a takođe ima i pozitivno dejstvo na regulaciju krvnog pritiska. Da li ste ga već isprobali?
Isprobajte ga i uživajte u svim blagotvornim dejstvima kakao-a bez griže savesti, jer nema dodatih šećera ni masti. Ovaj proizvod je obogaćen i ekstraktom godži bobica te ta dva sastojka postižu sinergističko dejstvo.
Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana
Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com
Telefon 061 622 75 97 i 062 177 18 59
Moj kodni broj: 3814322648
Нема коментара:
Постави коментар