среда, 3. јун 2015.

čokolada - istraživanjem do otklanjanja zablude

 Kad bacite pogled  na ovakve i slične sličice koliki broj vas poželi da sve ovo ima na stolu. Velika većina  zar ne ? I ja  medju Vama naravno, Jednostavno deluju, mirišu zavodljivo i teško im je odoleti.



I onda sebe zamislimo najpre ovako...

I tešimo se ovako

Ali šta je to što je zapravo sadržaj pa se osećamo srećno kad konzumiramo čokoladu i... zašto je ona zdrava, koji sastojak je to što nas neodoljivo mami. Evo razloga zašto je CalVita uvrstila u svoj novi proizvod.







Kakao, Hrana bogova?


Danas se čokolada spominje zajedno sa karijesom, gojaznošću, visokim krvnim pritiskom i dijabetesom. Međutim, brojna ispitivanja su potvrdila, da kakao sadrži brojne vredne aktivne sastojke, koji kontradiktorno, ostvaruju baš suprotno dejstvo u slučaju ovih zdravstvenih poremećaja. To možda samo zvući kontradiktorno, ali objašnjenje je prilično jednostavno. Izuzetno visok sadržaj masti i šećera u čokoladi zaista doprinosi nastajanju ovih naširoko rasprostranjenih -takoreći opštih- obolenja, a pored toga, prilikom procesa proizvodnje se dodatno gubi veoma veliki deo bioflavonoida iz sastava, a ono malo što ostane, zbog dodatog mleka i mlečnih derivata dodatno onemogućuju apsorpciju. Međutim, mi ne moramo zbog toga da se odreknemo blagotvornih dejstva koje kakao poseduje, jer je sada dostupan proizvod Cocoa Bean Extract+, koji sadrži visoku koncentraciju izuzetno kvalitetnog kako zrna!
Danas se čokolada spominje zajedno sa karijesom, gojaznošću, visokim krvnim pritiskom i dijabetesom. Međutim, brojna ispitivanja su potvrdila, da kakao sadrži brojne vredne aktivne sastojke, koji kontradiktorno, ostvaruju baš suprotno dejstvo u slučaju ovih zdravstvenih poremećaja. To možda samo zvući kontradiktorno, ali objašnjenje je prilično jednostavno. Izuzetno visok sadržaj masti i šećera u čokoladi zaista doprinosi nastajanju ovih naširoko rasprostranjenih -takoreći opštih- obolenja, a pored toga, prilikom procesa proizvodnje se dodatno gubi veoma veliki deo bioflavonoida iz sastava, a ono malo što ostane, zbog dodatog mleka i mlečnih derivata dodatno onemogućuju apsorpciju. Međutim, mi ne moramo zbog toga da se odreknemo blagotvornih dejstva koje kakao poseduje, jer je sada dostupan proizvod Cocoa Bean Extract+, koji sadrži visoku koncentraciju izuzetno kvalitetnog kakao zrna!

Preporučujemo od srca
Pozitivno dejstvo na očuvanje zdravlja koje ostvaruje kakao je počelo detaljnije da se istražuje kada se otkrilo, da je kod Kuna indijanaca, koji su posebno otporni na kardiovaskularne bolesti, izrazito visok stepen unosa biljke kakao.
Od tog vremena do danas, na raspolaganju su nam rezultati brojnih naučnih istraživanja, koji su nedvosmisleno dokazali navedena pozitivna dejstva – uključujući tu i zaštitno dejstvo na srce, ali jedno veliko i sveobuhvatno istraživanje koje je rađeno u Holandiji je pokazalo, da je kod onih starijih muškaraca, koji su imali veći stepen unosa biljke kakao, bio niži indeks slučajeva pojave visokog krvnog pritiska, kao i broj smrtnih slučajeva kako usled srčanih zdravstvenih problema, tako i u globalu.
Flavonoli koje kakao sadrži u izuzetno visokoj koncentraciji, imaju višestruko dejstvo na očuvanje zdravlja srca: zahvaljujući vazodilatornom dejstvu pomažu procese ponovnog uspostavljanja normalnog krvnog pritiska, zahvaljujući inhibiciji slepljivanja trombocita deluju protiv nastajanja tromboze i začepljenja arterija, što se pokazalo delotvornim čak i kod pušača. Pored toga, protiv nastajanja arterioskleroze štite još i putem regulisanja nivoa masnoće u krvi. Nekoliko nezavisnih studija je potvrdilo, da unos visokih nivoa flavonoida iz crne čokolade već i u trajanju od samo 2 nedelje može dovesti do smanjenja LDL- i ukupnog nivoa holesterola, kao i povećanja nivoa dobrog (HDL-) holesterola.
Bez šećera
protiv dijabetesa
Iste studije su pokazale, da flavonoidi koje sadrži kakao, već i za kratko vreme mogu smanjiti insulinsku rezistenciju (koja je uzrok takvih obolenja kao što su dijabetes tipa 2, PCOS, metabolički sindrom) kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Slični rezultati tokom drugih studija su pokazali, da je kod pacijenata sa smanjenom tolerancijom na glukozu došlo ne samo do smanjenja visokog krvnog pritiska usled dodatnog unosa flavonoida poreklom iz biljke kakao, već je takođe poboljšalo i insulinsku osetljivost i funkcije β-ćelija, koje stvaraju insulin.
Mršavljenje uz kakao?
Jedna nedavno objavljena klinička studija je potvrdila efikasnost biljke kakao u slučaju primene za potrebe mršavljenja. Istraživači su učesnike podelili na tri grupe: prva grupa se hranila namirnicama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, druga grupa je imala isti način ishrane, ali uz dodatak 42 g čokolade sa visokim kakao sadržajem, dok je treća grupa mogla da jede bilo šta, po sopstvenom nahođenju. Do kraja studije, grupa koja je konzumirala čokoladu je najviše izgubila na težini (iako je proces mršavljenja kod njih počeo znatno kasnije), naspram prve grupe, tako da način ishrane za mršavljenje praćen sa visokim kakao sadržajem najverovatnije može doprineti uspešnom mršavljenju. Iako se čokolade sa visokim sadržajem šećera teško mogu svrstati u redovnu ishranu osoba sa poremećajem metabolizma ugljenih hidrata ili za one na dijeti, ali rešenje postoji i za njih, jer više ne moraju da konzumiraju čokoladu za to, da bi mogli da uživaju u prednostima koje nudi primena biljke kakao!!
Preporučujemo od srca. Pozitivno dejstvo na očuvanje zdravlja koje ostvaruje kakao je počelo detaljnije da se istražuje kada se otkrilo, da je kod Kuna indijanaca, koji su posebno otporni na kardiovaskularne bolesti, izrazito visok stepen unosa biljke kakao. Od tog vremena do danas, na raspolaganju su nam rezultati brojnih naučnih istraživanja, koji su nedvosmisleno dokazali navedena pozitivna dejstva – uključujući tu i zaštitno dejstvo na srce, ali jedno veliko i sveobuhvatno istraživanje koje je rađeno u Holandiji je pokazalo, da je kod onih starijih muškaraca, koji su imali veći stepen unosa biljke kakao, bio niži indeks slučajeva pojave visokog krvnog pritiska, kao i broj smrtnih slučajeva kako usled srčanih zdravstvenih problema, tako i u globalu.Flavonoli koje kakao sadrži u izuzetno visokoj koncentraciji, imaju višestruko dejstvo na očuvanje zdravlja srca: zahvaljujući vazodilatornom dejstvu pomažu procese ponovnog uspostavljanja normalnog krvnog pritiska, zahvaljujući inhibiciji slepljivanja trombocita deluju protiv nastajanja tromboze i začepljenja arterija, što se pokazalo delotvornim čak i kod pušača. Pored toga, protiv nastajanja arterioskleroze štite još i putem regulisanja nivoa masnoće u krvi. Nekoliko nezavisnih studija je potvrdilo, da unos visokih nivoa flavonoida iz crne čokolade već i u trajanju od samo 2 nedelje može dovesti do smanjenja LDL- i ukupnog nivoa holesterola, kao i povećanja nivoa dobrog (HDL-) holesterola.Bez šećera  protiv dijabetesa. Iste studije su pokazale, da flavonoidi koje sadrži kakao, već i za kratko vreme mogu smanjiti insulinsku rezistenciju (koja je uzrok takvih obolenja kao što su dijabetes tipa 2, PCOS, metabolički sindrom) kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Slični rezultati tokom drugih studija su pokazali, da je kod pacijenata sa smanjenom tolerancijom na glukozu došlo ne samo do smanjenja visokog krvnog pritiska usled dodatnog unosa flavonoida poreklom iz biljke kakao, već je takođe poboljšalo i insulinsku osetljivost i funkcije β-ćelija, koje stvaraju insulin.Mršavljenje uz kakao?Jedna nedavno objavljena klinička studija je potvrdila efikasnost biljke kakao u slučaju primene za potrebe mršavljenja. Istraživači su učesnike podelili na tri grupe: prva grupa se hranila namirnicama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, druga grupa je imala isti način ishrane, ali uz dodatak 42 g čokolade sa visokim kakao sadržajem, dok je treća grupa mogla da jede bilo šta, po sopstvenom nahođenju. Do kraja studije, grupa koja je konzumirala čokoladu je najviše izgubila na težini (iako je proces mršavljenja kod njih počeo znatno kasnije), naspram prve grupe, tako da način ishrane za mršavljenje praćen sa visokim kakao sadržajem najverovatnije može doprineti uspešnom mršavljenju. Iako se čokolade sa visokim sadržajem šećera teško mogu svrstati u redovnu ishranu osoba sa poremećajem metabolizma ugljenih hidrata ili za one na dijeti, ali rešenje postoji i za njih, jer više ne moraju da konzumiraju čokoladu za to, da bi mogli da uživaju u prednostima koje nudi primena biljke kakao!!


~Novi proizvod~
Cocoa Bean Extract + (100 kaps.)
Kapsula sa kakao ekstraktom
Ekstrakt od kakao-a u proizvodu Cocoa Bean Extract + pomaže u slučajevima mentalne dosadnosti (letargija), i u periodima stresa. Flavonoidi u kakao-u povećavaju osećaj smirenosti i zadovoljstva, kofein smanjuje zamor i deluje kao stimulans, a teobromin stimuliše funkciju nervnog sistema i poboljšava mentalne funkcije. Zbog svog izuzetnog nivoa magnezijuma može da smiri živce; Njegov sadržaj kalijuma može da normalizuje krvni pritisak i pomaže u sprečavanju tromboze ili čak srčani udar.


Aktivni sastojci: 450mg ekstrakta iz zrna kakao-a
50 mg ekstrakta iz gođži bobica
Cocoa Bean Extract+ novi proizvod u našoj paleti. Od skora dostupan u globalnoj mreži. Ovaj proizvod sadrži sve dragocene osobine zrna kakao-a. Mnogi ga zovu i “bomba sreće“ jer poboljšava raspoloženje, deluje osvežavajuće na nervni sustem, a takođe ima i pozitivno dejstvo na regulaciju krvnog pritiska. Da li ste ga već isprobali?
Isprobajte ga i uživajte u svim blagotvornim dejstvima kakao-a bez griže savesti, jer nema dodatih šećera ni masti. Ovaj proizvod je obogaćen i ekstraktom godži bobica te ta dva sastojka postižu sinergističko dejstvo.



Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97        i        062 177 18 59
Moj kodni broj:  3814322648 




           

Нема коментара:

Постави коментар