уторак, 2. јун 2015.

info veče CaliVita int 30.05.2015 II deo Cikorija - Vodopija, Snaga Vit K2

Majsko veče je  bilo izuzetno. Nakon dr.Stepića koji nas je sve kupio svojom neposrednošću i pozitivnom energijom  reč je dao našoj nišliki  pedijatru nasmejanoj  dr. Živić










Ona je toplo, sa puno ljubavi iznosila svoja iskustva iz profesije , radosti kad  najmladjim stanovnicima našeg grada bude od pomoći i tuge kad naiđe na neki teži oblik bolesti a roditelji ne budu  otvoreni za saradnju. Ona je  sa kompanijom 18 godina  i sve reči hvale ima jer  zdravstveno stanje njene porodice je  odlično zahvaljujući suplementaciji jer svi mi  kao članovi i saradnici koristimo proizvode i prenosimo iskustva jer bilo bi vrlo licemerno   ne koristiti nešto a  preporučivati. Predstavljanje novih proizvoda uvek izaziva pažnju, pa smo  propratili slajdove i njena dodatna objašnjnja uz prezentaciju.



























Pure Inulin je 100% čist preparat dijetetskih vlakana dobijen iz korena cikorije - možda vam je poznatije kao vodopija i  ima nežno plave  cvetove.




Cikorija je visegodisnja biljka i njen latinski naziv je Cichorium intybus. Cveta od jula do septembra, a pocinje da sazreva u avgustu. Koren biljke vadi se nakon toga pa sve do proleca, mada je najkvalitetniji ako se vadi na jesen. Zatim se susi, melje i od njega priprema napitak slican kafi. Iseckan na komadice koristi se za caj. Pije se radi uzitka ili u svojstvu lecenja. Nadzemni delovi biljke su takodje jestivi. Plavi cvetovi mogu naci svoje mesto u salati a odvojeno ili zajedno sa listovima u narodnoj medicini upotrebljavaju se kao lek.

Cikorija na prvom mestu ima blagotvorno dejstvo na gastrointestinalni trakt (sistem organa za varenje), pa se tradicionalno koristi za lecenje gastritisa, kolitisa, kao i za stimulaciju apetita posto sadrzi gorke materije. Podstice varenje, jaca i cisti zeludac, prociscava jetru, slezinu i bubrege, podstice lucenje zuci i izlucivanje mokrace, leci anemiju i zuticu.
Kao i cicoka koren ove biljke ne sadrzi skrob vec inulin sto ga cini pogodnim i za ishranu dijabeticara jer ne utice na porast nivoa secera u krvi. U stvari koren cikorije je i vise od toga zato sto podstice metabolizam i s obzirom da ima hipoglikemicki uticaj dvostruko je koristan osobama koje imaju blazi oblik dijabetesa. 
-
Inulin se može koristiti kao zaslađivač(za kafu ako je pijete sa šećerom)






Značaj dijeteskih vlakana je nepravedno zanemaren ako znamo  koliko je bitno da nam creva budu zdrava i čista.






Bez zdravih i čistih creva nema dobre  suplementacije jer preko creva mi unosimo sve hranljive supstance, sokove, materije  koje su neophodne za  rad naših ćelija.
 
 Mnogi
zlopupotrebljavaju antibiotike i  kod terapije antibioticima sredina postane vrlo brzo poremećena ali zato idealna za razvoj bakterija i gljiviica kao što je candida . Ona buja i dovodi organizam u oxidativni stres. Sa promenom  režima ishrane i suplementacijom  dolazi do poboljšanja i izlečenja.







 Drugi proizvod je  jako značajan za održavanje zdravlja naših kostiju jer nas skelet nosi celi život.
 Kalcijum poboljšava elastičnost krvnih sudova,  jača srčani mišić, utiče na imunitet i deluje na alergije. Magnezijum utiče na rad srčanog išića, deluje protiv infarkta i zajedno sa vitaminom D i dodatim vitaminom K koji usmerava gde kalcijum treba postaviti tako da kosti postaju zdrave i jake.  Unos  Strong Bones plus K2 je opravdan i poželjan ako se već zna da oko 2.500.000 osoba je  po izveštaju od 2012 umrlo od preloma kostiju.
 Imajte zdrave i jake kosti  i osmeh na licu  poručuje nam doktorka.




 Slavica Lopin  iz Sremske Mitrovice, govori nam o svojim razlozima o svojim iskustvima, o svom zadovoljstvu korišenja proizvoda. Predstavlja svoje  ključne sardnike u ovom poduhvatu, priča o njihovom brzom uspehu. Da li je  to tako u svim kompanijama,  da li se raduju vašm uspehu. Razliku čini CaliVita poslovanje, način jer nemamo platu- imamo profit. Deluje se globalno a ne samo tu u svom okruženju, radi se timski pomoć ima od svih i znanje se prenosi ne krije se . Što većem broju osoba promenite život, usrećite ih, bićete i sami srećniji.
















Dragi moji, pokrenite se, odlučite, primere uspešnosti već imamo  i to nas samo navodi na jednu misao koju Vam želimo preneti 
-Možete i vi to! Dobrodošli!






Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97        i        062 177 18 59
Moj kodni broj:  3814322648 







Нема коментара:

Постави коментар