недеља, 7. јун 2015.

Selen -sprečite otok nogu, ublažite valunge, usporite starenje...




O mediteranskoj biljci selen (Levisticum officinale) malo se zna iako ima mnogo hranljivih sastojaka. U narodu je poznata pod nazivom selim, ljupčac, lesandrina, milobud, ima jak i prijatan miris. Lako se uzgaja, a na kvalitetnoj zemlji može da izraste i do metar. Odlično podnosi zatvoren prostor, kao jednogodišnja kultura može da se gaji i u saksiji.

Koren joj je posebno lekovit, ali i pljosnati plod sa oštrim rebrima. Ovi delovi sadrže etarsko ulje u kojem je glavni sastojak terpineol. Ima i smolu, gumu, tanin, šećer, skrob i razne kiseline. Koren se iskopava u rano proleće ili u jesen, seče na tanke kriške ili po dužini, a zatim suši u tankom sloju u hladovini i na vetrovitom mestu. Čuva se u tamnoj, staklenoj posudi. U početku je sladak i sluzav, a vremenom postaje gorak i ljut.

Pomaže u varenju, kod gihta, reume, urinarnih problema, ublažava migrenu izazvanu poremećenim radom bubrega, ublažava probleme u varenju, posebno kod prekomernog lučenja želudačne kiseline. Jak diuretik, preporučuje se za edeme, naročito kod izraženih otoka nogu, gihta, reume, teškog i bolnog uriniranja. Slično dejstvo postiže i kod katara mokraćne bešike, akutnih i hroničnih oboljenja bubrega, a preventivno sprečava stvaranja peska i kamena. Delotvoran je i za nerve, uspešno otklanja i migrenu izazvanu lošim radom bubrega.

USPORITE STARENJE I OČUVAJTE ELASTIČNOST TELESNIH TKIVA
Pro Selenium 50 mcg, 60 tab
Preparat koji sadrži selen. Esencijalni oligoelement sa antioksidantnim dejstvom, koji pomaže prevenciju civilizacijskih bolesti. Njegov helatni oblik obezbeđuje dobru iskoristljivost.

Selen igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja i usporava starenje tkiva. Neutrališe dejstvo nekolicine kancerogenih materija. Važan je za funkcionisanje pankreasa i za elastičnost telesnih tkiva. Njegovo uzimanje se posebno preporučuje ženama u periodu menopauze, jer ublažuje toplotne valunge poboljšava opšte osećanje. Međutim, muškarci imaju još veću potrebu za selenom, jer se njegova velika količina koncentriše u mošnicama i zajedno sa spermom se izlučuje iz njihovog organizma. Selen i vitamin E, uzajamno jačajući dejstvo (sinergija), potpomažu zdravo funkcionisanje srca i stvaranje antitela.



Selen svojim jakim antioksidantnim efektom potpomaže zaštitu ćelija i tkiva od štetnog uticaja slobodnih radikala, dok istovremeno doprinosi i zaštiti imunog sistema i normalnom funkcionisanju štitne žlezde. Takođe, igra ulogu u očuvanju zdravlja kože i noktiju.

  • Svima koji su u potrazi za jakom antioksidantnom zaštitom
  • Pušačima
  • Ljudima koji pate od hipertiroidizma
  • Muškarcima u cilju povećanja plodnosti
  • Za suplementaciju tretmana protiv visokog nivoa holesterola
  • Osobama koje slede striktnu vegansku dijetu, imajući u vidu da njihova ishrana ne sadrži prehrambene proizvode životinjskog porekla koji se smatraju dobrim izvorima selena
  • Za suplementaciju terapije protiv zapaljenskih procesa u telu, posebno u slučaju artritisa

Simptomi nedostatka selena mogu da uključuju: oslabljen imuni sistem, smanjenu efikasnost štitne žlezde, slabost mišića i umor.


7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
·         CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

·         Uvek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.

·         Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
·         Dajemo 100% garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.

·         Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.

·         Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.

·         Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu kvaliteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.

Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.


Jedna tableta Pro-Selenium obezbeđuje toliko selena kao 3 jajeta ili 1 konzerva tunjevine!

Da li ste znali da su istraživanja pokazala da postoji veza između rizika od opadanja kognitivnih sposobnosti tokom starenja, Alchajmerove bolesti i deficijencije selena?*

895 Din

FL0044



50
mcg
Selen



* Cognitive decline is associated with systemic oxidative stress: the EVA study. Etude du Vieillissement Artériel - Berr C, Balansard B, Arnaud J, Roussel AM, Alpérovitch A, J Am Geriatr Soc. 2000 Oct;48(10):1285-91.



 Do sledećeg bloga pozdravljam vas
Vaša Biljana



Za sva

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97        i        062 177 18 59
Moj kodni broj:  3814322648 



Нема коментара:

Постави коментар