недеља, 3. мај 2015.

ZDRAVI I ČILI I POSLE PEDESETE



Mnogi i dalje misle da je skoro nemoguće ostariti sa dostojanstvom, jer organizam više ne funkcioniše kao ranije i ponekad ume da nas izneveri. Međutim, ukoliko na vreme posvetite potrebnu pažnju, možete odložiti mnogo problema koji nas prate u zrelijim godinama.
Jedan od najčešćih problema koji uglavnom pogađa žene i koji se često tretira kao tabu tema je urin inkontinencija, koja nije nužno ograničena na starije osobe. Prema nekim studijama, više od polovine ženske populacije doživi takve simptome tokom i posle trudnoće, ali takođe to može biti posledica i prekomerne težine. Iako se to može uspešno tretirati i tada a i kasnije u starijem dobu, sa određenim vežbama, lekovima ili po potrebi i hirurškim putem, dok se problem neželjenog “gubitka urina” ne reši, to značajno pogoršava kvalitet života i povećava rizik od pojave infekcije urinarnog trakta. Ekstrakt brusnice u preparatu URX efikasno pomaže u borbi protiv infekcija, a D-manoza zato što u nepromenjenoj formi prolazi kroz digestivni sistem i biva ekstrahovan u mokraći, sposobna je za vezivanje štetnih bakterija.

URX (60 tableta)
Against colds
 

URX je preparat izvanrednog kvaliteta, koji je razvijen kako bi primenom sastojaka poznatih iz narodne medicine sa svojim aktivnim sastojcima služio za izrazitu zaštitu mokraćnih puteva ili kao dodatna pomoć u slučaju postojećih poremećaja i infekcija.
Kod zdravih osoba urinarni trakt ne sadrži štetne mikroorganizme, ili tek u toliko malom broju da oni pod normalnim uslovima ne izazivaju bolest, pa funkcionisanje deluje sasvim „prirodno”. Međutim kod određenih osoba češće dolazi do pojave upale mokraćnog kanala, koje može biti izazvano “sklonošću”, neadekvatnim načinom oblačenja, kao i usled čestih poseta institucijama gde postoji izraženiji rizik od infekcija (bazeni, plaže, saune itd.)
Zaštita mokraćnih puteva može biti od izuzetne važnosti, međutim uglavnom se ne obraća previše pažnje na to. Mnogi i redovne prehlade posmatraju kao običnu svakodnevnu pojavu, međutim ako se to zanemari na duže staze, naposletku može dovesti i do nastajanja ozbiljnijih obolenja.
Na prvom mestu naravno da treba da stoji prevencija. Uz odgovarajući stepen unosa tečnosti, slojevit i pravilan način oblačenja, pojačanom pažnjom za higijenom (prvenstveno u javnim kupatilima itd.), sa izbegavanjem sedenja na hladnim površinama, kao i sa redovnom primenom toaleta već i mi sami možemo učiniti puno za zdravlje naših mokraćnih puteva. Međutim sa primenom preparata URX na raspolaganju nam je i unutrašnja podrška za očuvanje zdravlja urinarnog trakta.
Odabiru sastojaka je prethodio proces pažljivo vršenog ispitivanja, tokom kojeg je posvećena posebna pažnja procesima zaštite zdravlja urinarnog trakta. Najpoznatija biljka u sastavu za ovu primenu je brusnica (Vaccinum macrocarpon). Drugi veoma važan sastojak preparata URX je D-manoza, koja je zapravo vrsta molekula šećera, koje se može vezati za taj deo bakterije E. coli, kojim se one kače na zidove mokraćnih puteva, pa ih tako „vezujući za sebe” zajedno sa urinom izbacuju iz organizma*. (* C S Edén and H A Hansson: Escherichia coli pili as possible mediators of attachment to human urinary tract epithelial cells. Infect Immun. 1978 July; 21(1): 229–237.)
Listovi koprive (Urtica dioica) imaju blago diuretičko dejstvo, zahvaljujući čemu doprinose održavanju zdravlja bubrega i donjih delova mokraćnog kanala. Listovi breze (Agathosma betulina) koji su bogati flavonoidima takođe imaju blago diuretičko dejstvo. Preparat pored toga sadrži i ekstrakt potočarke (Nasturtium officinale) kao i vitamin C.
PAŽNJA!
Preparat ne može da zameni terapije prepisane od strane lekara. U slučaju postojanja problema ili pojave simptoma obratite se svom lekaru!
Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:
ParaProtex, URX, Ocean 21, C Vitamini, OxyMax;
.

Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
3 209 Din
CV0175

Olakšajte sebi na lak način!
Uobičajeni zajednički problem za starije muškarce je benigno povećanje prostate , što je prilično uznemirujući problem, jer izaziva poteškoće sa mokrenjem i zahteva redovnu medicinsku negu. Priroda nudi pomoć i za ovaj zdravstveni poremećaj, mnogi ljudi su već uspeli da značajno ublaže svoje simptome sa primenom testeraste palme i koprive. Možete ih naći u kombinaciji sa antioksidansima (kao što su selen i cink ) u proizvodu Prostate Power!
Za mirne noći 



Pro-State Power (60 tableta)
Zaštita prostate
 
 

Dobroćudno uvećanje prostate može da uzrokuje neprijatne simptome (često mokrenje tokom noći i u kasnijim fazama i u toku dana) kod starijih muškaraca, ali za to postoji efikasan tretman uz pomoć prirodnih sastojaka. Ekstrakt testeraste palme i sveže koprive može da ublaži simptome koje izaziva uvećanje prostate i upala. Kopriva je dobro poznata po svojim diuretičkim svojstvima i blagotvornom efektu na čišćenje organizma. Cink i selen nisu samo odlični antioksidanti već daju doprinos i pravilnom funkcionisanju muških polnih žlezda.

  • Muškarcima koji se bore sa problemima u vezi sa prostatom, u cilju ublažavanja simptoma
  • Muškarcima preko 40-te u cilju pomoći i prevencije problema u vezi sa prostatom.

Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:

Vital Man, Vital Woman, Prostate Power, Menopausal Formula, IntiMoments Creme;
.
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Da li ste znali da više od polovine muškaraca starosti od 51 do 60 godina pati od uvećanja prostate, a preko 90% onih starijih od 80 godina?*
4 079 Din
CV0116
300
mg
Ekstrakt iz ploda testeraste palme
150
mg
Stinging Nettle Leaf Extract
150
mg
Laneno ulje
60
mg
Pygeum Africanum Bark Extract
1
mg
Bioperin
15
mg
Cink
80
mcg
Selen
2.5
mg
Likopin kompleks
Pažnja! Proizvod je ekskluzivno namenjen muškarcima. Ne preporučuje se deci i ženama, posebno tokom trudnoće i dojenja! U slučaju uzimanja estrogenskih preparata ili medikamenata protiv epilepsije, potražite savet lekara pre upotrebe ovog proizvoda!

* Prostate health: more than just prostate cancer,  Linthicum, MD, September 15, 2008, American Urological Association

Osobe koje su ranije imale miran san, suočavaju se sa neprijatnom činjenicom, da sa starenjem dolazi i do postepenog pogoršavanja sposobnosti da se lako zaspi i kvalitetno odmori, što još dodatno pogoršava i to, da se i znatno ranije bude. U pozadini tog poremećaja najverovatnije leži činjenica, da postepeno dolazi do smanjenja lučenja melatonina, a dodatni unos ove supstance može pomoći u smanjenju neprijatnih simptoma staračke nesanice, putem skraćivanja vremena potrebnog da se utone u san, ili u vidu produživanja vremena dubokog sna, što naposletku dovodi do opšteg poboljšavanja sna i odmornosti.
Krećite se ponovo na način, kao kad ste bili mladi!
Najčešći i možda i najprimetniji zdravstveni problemi su oni nastali usled oštećenja zglobova. To je skoro neizbežno u starijem uzrastu, posebno ako se ne krećemo dovoljno ili nosimo višak težine usled gojaznosti. Prema rezultatima jednog nedavnog istraživanja , suplementacija ishranom i dodacima ishrani koja sadrži kombinaciju glukozamina i hondroitin, može efikasno da uspori povređivanje zglobova i smanji bol u kolenima, kao i krutost zglobova, slično poput najčešće primenjivanih antiinflamatornih lekova, ali bez neprijatnih pratećih neželjenih efekata na gastro-intestinalni trakt. Ova kombinacija aktivnih sastojaka se nalazi u proizvodima Joint ProteX i Joint ProteX Forte, koji doprinose očuvanju zdravlja zglobova uz odgovarajuću podršku prirodnih aktivnih supstanci.


 Joint ProteX (90 tableta)
Kompleksna zaštita za zglobove
Aktivni sastojci preparata Joint Protex doprinose regeneraciji hrskavice koja pokriva krajeve kostiju, kao i proizvodnji tečnosti u zglobnom prostoru. Glukozamin ojačava hrskavicu, dok hijaluronska kiselina i MSM igraju ulogu u proizvodnji sinovijalne tečnosti. Bilje u ovoj tableti, kao što su kurkuma i suručica, mogu da ublaže bol kao i nesteroidni i antiinflamatorni medikamenti, ali bez opasnosti od neželjenih efekata, koje ti lekovi mogu da imaju. Pomozite svojim zglobovima, pošto nije moguće uživati u bezbolnoj i potpunoj slobodi pokreta bez zdravih zglobova!
  • Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
  • Osobama koje se bave fizičkim radom
  • Osobama koje se redovno bave sportom
  • Osobama sa prekomernom telesnom težinom
  • Osobama koje žive život bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • U cilju suplementacije tretmana za povredu zgloba

Snimak lekarskod predavanja "Dodaci ishrani za zaštitu vezivnog tkiva" sadrži informacije o sledećim preparatima:
Joint Protex, Joint Protex Forte, Soya Lecithine, Triple Potency Lecithine, Strong Bones Plus, Omega 3 Concentrate, White Willow, Vein Protex;
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
·         CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
·    
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Da li ste znali da su oštećenja nastala habanjem glavnih zglobova (kolena, skočnog zgloba, kukova) stanje koje pogađa veliki broj ljudi, posebno u poodmaklim godinama, pod uticajem načina života, prekomerne telesne težine i naslednih faktora? Na svu sreću, postoji mogućnost da se habanje zglobova spreči ili uspori. Naši zglobovi imaju sposobnost regeneracije, ukoliko imaju na raspolaganju odgovarajuće nutrijente.
3 529 Din
CV0131
250
mg
Glukozamin
200
mg
Hondroitin-sulfat
150
mg
Metil-sulfonil-metan (MSM)
150
mg
Glikozaminoglikan (GAG)
50
mg
Kompleks hijaluronske kiseline
50
mg
Cetil miristoleat (CMT)
50
mg
Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std.25% boswelne kiseline)
10
mg
Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
5
mg
Cink
1
mg
Mangan
Pažnja! Izbegavati u slučaju preosetljivosti na morske školjke! Dijabetičari i osobe sa povišenim nivoom holesterola treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda. U slučaju alergije na aspirin, potražiti savet lekara. Ne preporučuje se u trudnoći i tokom dojenja!

Joint ProteX FORTE (90 tabs)
Kompleksna zaštita zglobova
Joint ProteX FORTE tablete obezbeđuju dodatnu podršku za regeneraciju hrskavice i proizvodnju sinovijalne tečnosti u zglobu! Čak i ako je Vaš način ishrane pravilan, unosite nedovoljno aktivnih sastojaka koji bi mogli da budu od pomoći u očuvanju zdravlja zglobova. Tablete nude velike količine glukozamina i hondroitina, poznatih po tome što jačaju zglobove, kao i hijaluronske kiseline i MSM-a koji potpomažu proizvodnju sinovijalne tečnosti, antiinflamatornog bilja (kurkuma i suručica), koji svi zajedno obezbeđuju odgovarajuću podršku Vašim zglobovima, čak i u slučaju ekstremnog napora.
  • Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
  • Osobama koje se bave fizičkim radom
  • Osobama koje se redovno bave sportom
  • Osobama sa prekomernom telesnom težinom
  • Osobama koje žive život bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • U cilju suplementacije tretmana za povredu zgloba

Snimak lekarskod predavanja "Dodaci ishrani za zaštitu vezivnog tkiva" sadrži informacije o sledećim preparatima:
Joint Protex, Joint Protex Forte, Soya Lecithine, Triple Potency Lecithine, Strong Bones Plus, Omega 3 Concentrate, White Willow, Vein Protex;
 
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
4 629 Din
CV0155
500
mg
Glukozamin
270
mg
Hondroitin
50
mg
Hijaluronska kiselina
150
mg
Metil-sulfonil-metan (MSM)
50
mg
Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std.25% boswelne kiseline)
40
mg
Suručica
10
mg
Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
5
mg
Cink
1
mg
Mangan
Pažnja! Izbegavati u slučaju preosetljivosti na morske školjke! Dijabetičari i osobe sa povišenim nivoom holesterola treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda. U slučaju alergije na aspirini, potražiti savet lekara. Ne preporučuje se u trudnoći i tokom dojenja!

Osteoporoza takođe pogađa mnoge osobe, i razvija se mnogo ranije, znatno pre pojave prvih simptoma. Baš iz tog razloga, vredi još tokom mlađeg doba posvetiti potrebnu pažnju postizanju i održavanju jake koštane mase, a počevši od 30-e godine starosti, kao primarni cilj, da se posvetite usporavanju postepenog gubitka koštane mase. To se najlakše može ostvariti sa redovnom fizičkom aktivnošću, uravnoteženom ishranom, izbegavanjem pušenja i odgovarajućim unosom kalcijuma, magnezijuma i vitamina D. Strong Bones Plus+K je razvijen sa ciljem da doprinese održavanju zdravlja kostiju, pošto sadržaj minerala pomaže izgradnju kostiju, vitamin D doprinosi boljoj apsorpciji kalcijuma, dok vitamin K pomaže da se iste materije bolje „usmere na pravo mesto”.

Strong Bones PLUS K 100 CAPS (100 kapsula)
  1. Ranije dok su u našoj ishrani korišćeni proizvodi životinjskog porekla nastali od životinja koje su prethodno držane na otvorenom i hranjene pretežno hranom iz potpuno prirodnih izvora, naša ishrana je sadržavala dovoljne količine vitamina K, pošto su ga životinje u odgovarajućim kolčinama stvarale na prirodan način iz zelenih biljaka. Međutim, od prelaska na industrijsku proizvodnju tih namirnica i prateći način uzgajanja životinja, današnje namirnice sadrže daleko manje količine vitamina K.
  2. Baš iz tog razloga, nedostatak vitamina K₂ pogađa čak oko 20-30% odrasle populacije, a među starijim osobama taj procenat je čak i viši!
  3. Deluje zajednički sa vitaminom D. Vitamin D pomaže apsorpciju kalcijuma, a vitamin K₂ doprinosi efikasnijoj ugradnji u kosti i zube.
  4. U principu funkcioniše poput regulacije saobraćaja na putevima: preusmerava kalcijum sa opasnih mesta (vene, arterije i mesta gde se može nataložiti) na odgovarajuća mesta (kosti), i na taj način smanjuje rizik od nastajanja zakrečenja krvnih sudova i srčanog infarkta.
  5. Vitamin K₂ na dva načina pomaže očuvanje zdravlja kostiju: pored toga, što pomaže izgradnju novog koštanog tkiva, takođe sprečava i funkcionisanje osteoklast ćelija za razgradnju koštanog tkiva.



Do sledećeg bloga pozdravljam Vas
Vaša Biljana

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648 



                                   

Нема коментара:

Постави коментар