недеља, 7. децембар 2014.

PROŠIRENE VENE - ZAŠTITA I NEGA


Proširene vene su dominantna bolest površnog venskog sistema. Pod proširenim venama podrazumevaju se dilatirane, izuvijugane i prominentne površne vene donjih ekstremiteta. Bolest je lake prirode i bezopasna je po život bolesnika. Međutim, proširene vene predstavljaju značajan socijalno-medicinski problem u razvijenim zemljama sveta zbog svoje velike učestalosti i ograničavanja radne sposobnosti obolelih.

Vrlo je lako dijagnostikovati da  je u pitanju proširenje vena samim pogledom   jer su vrlo vidljive . Od svih živih bića na zemlji čovek je jedino biće koje pati od proširenih vena  ali i jedino biće koje hoda na dve noge  pa se položaj tela dovodi  u vezi sa oboljenjem. Kod žena se  javlja i tokom trudnoće zbog opterećenosti i težine. Noge treba da nas nose celog života a mi se najčešće nemarno odnosimo prema njima i ne poklanjamo im dovoljnu negu počev od veoma visokih potpetica koje nose žene i što dodatno opterećuje vene, potom prekomerena kilaža i pušenje  a kretanje je svedeno na najmanju moguću meru. 




Ovakav izgled nogu narušava naš estetski izgled i ne retko utiče i na psihičko stanje . Zato bi trebalo da zaštitimo i negujemo krvne sudove da bi imali dovoljan protok krvi a samim tim i dovoljno kiseonika. 

 
 u saradnji sa izvanrednim lekrskim  timom preporučuje sledeće proizvode koji će vašim nogama pomoći da vas dugo, dugo nose.



Ginkgo XC (100 tableta)
Ginkgo biloba




Ginkgo XC je preparat koji sadrži veliku količinu ekstrakta lista drveta Gingko biloba, koji efikasno potpomaže mikrocirkulaciju krvi, dostavu kiseonika i ishranu ćelija, kao i zdrave moždane funkcije, dok u isto vreme štiti ćelije od slobodnih radikala kao jak antioksidant.





  • Starijim osobama kao pomoć u održavanju željenog nivoa moždanih funkcija
  • U slučaju povećanog napora
  • Osobama koje često imaju hladne udove ili se teško ugreju
  • Osobama koje traže jaku antioksidantnu zaštitu

·   
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.


Da li ste znali da je Gingko bio još 2600. godine pre nove ere u upotrebi u Kini? Koristili su ga u tretmanu astme i bronhitisa.

CV0147


90
mg
Ekstrakt Ginkgo bilobe



Pažnja! Preparat se ne preporučuje deci. Upotreba Gingko biloba preparata treba da se izbegava tokom trudnoće i dojenja. U slučaju dijabetesa i problema sa koagulacijom, potražite savet lekara pre upotrebe ovog proizvoda!


Vein ProteX (60 tableta)
Očuvanje zdravlja vena
Usled dugog stajanja ili sedenja kod mnogih se javlja osećaj težine, napetosti ili bola. Mnogima je svakodnevno višečasovno stajanje ili sedenje (npr. prosvetni radnici, frizeri, hirurzi, radnici na kancelarijskim poslovima itd.) sastavni deo posla. Preparat Vein ProteX može pomoći kod ovakvih slučajeva, i specijalno je formulisana za očuvanje zdravlja vena.



Veliki deo svog života provodimo na nogama; zbog toga bi trebalo da posvetimo posebnu pažnju svojim nogama. Nije samo čisto pitanje estetskog izgleda, dugotrajano naprezanje nogu može izazvati značajan zamor nogu, čiji su prvi znaci oticanje, bol i osećaj težine u nogama. Tegobe mogu biti i teže ukoliko je prisutna i gojaznost, nošenje neudobne obuće (moderna obuća). Nismo svesni koliko je težak posao koji naše vene svakodnevno obavljaju. Vene pumpaju – tj, sprovode krv iz koje je potrošen kiseonik, protiv gravitacije, do srca. Dnevna količina te krvi dostiže čak i 7000 litara. Za zdravlje svojih vena možemo učiniti nekoliko praktičnih stvari čija se primena karakteriše kao spoljašnja (tuširanje hladnom vodom, masiranje, podizanje na jastuke), i ove stvari primenjujem tek kada već osećamo  neke od navedenih tegoba. Primena ovih metoda nije sporna, ali treba da razmišljamo i o prevenciji. Aktivni sastojci VeinProteX potpomažu održanje zdravlja i zdravog funkcionisanja vena. Osnovu preparata čini ekstrakt semena grožđa, koji je glavni aktivni sastojak mnogih preparata u službi zdravlja vena. Polifenolne komponente u njima (tzv. OPC – oligometrni proantocijanidinski kompleks) imaju snažno antioksidativno dejstvo. Hesperidinski kompleks i C vitamin imaju antioksidativno dejstvo. C vitamin pored drugih odličnih stvojstava takođe ima važnu ulogu u održanju normalne strukture krvnih sudova. Pored navedenih sastojaka tu su još ekstrakti đumbira i kurkume.

PAŽNJA!

  • Preparat ne može zameniti medicinsku terapiju ni konsultacije sa lekarom. U slučaju venskih oboljenja potražite pomoć specijaliste!
  • Pre upotrebe preparata za vreme trudnoće ili dojenja konsultujte svog lekara!

  • Za najbolje rezultate savetuje se primena tokom tri meseca
Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

CV0150


250
mg
Vitamin C
150
mg
Metil-sulfonil-metan (MSM)
100
mg
Oligomerni Proantocianidinski Kompleks (ektrakt semena grožđa)
66.6
mg
Ekstrakt đumbira (st. 40% gingerol)
50
mg
Kurkuma
15
mg
Hesperidin kompleks


http://rs.calivita.com/site.php?action=Article&parent=news&menu=news&page=200909281312veinprotex



Joint ProteX (90 tableta)
Kompleksna zaštita za zglobove

Aktivni sastojci preparata Joint Protex doprinose regeneraciji hrskavice koja pokriva krajeve kostiju, kao i proizvodnji tečnosti u zglobnom prostoru. Glukozamin ojačava hrskavicu, dok hijaluronska kiselina i MSM igraju ulogu u proizvodnji sinovijalne tečnosti. Bilje u ovoj tableti, kao što su kurkuma i suručica, mogu da ublaže bol kao i nesteroidni i antiinflamatorni medikamenti, ali bez opasnosti od neželjenih efekata, koje ti lekovi mogu da imaju. Pomozite svojim zglobovima, pošto nije moguće uživati u bezbolnoj i potpunoj slobodi pokreta bez zdravih zglobova!

  • Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
  • Osobama koje se bave fizičkim radom
  • Osobama koje se redovno bave sportom
  • Osobama sa prekomernom telesnom težinom
  • Osobama koje žive život bez dovoljno fizičkih aktivnosti
  • U cilju suplementacije tretmana za povredu zgloba


 Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.


Da li ste znali da su oštećenja nastala habanjem glavnih zglobova (kolena, skočnog zgloba, kukova) stanje koje pogađa veliki broj ljudi, posebno u poodmaklim godinama, pod uticajem načina života, prekomerne telesne težine i naslednih faktora? Na svu sreću, postoji mogućnost da se habanje zglobova spreči ili uspori. Naši zglobovi imaju sposobnost regeneracije, ukoliko imaju na raspolaganju odgovarajuće nutrijente.

CV0131



250
mg
Glukozamin
200
mg
Hondroitin-sulfat
150
mg
Metil-sulfonil-metan (MSM)
150
mg
Glikozaminoglikan (GAG)
50
mg
Kompleks hijaluronske kiseline
50
mg
Cetil miristoleat (CMT)
50
mg
Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std.25% boswelne kiseline)
10
mg
Ekstrakt kurkume (std. 95% kurkumina)
5
mg
Cink
1
mg
Mangan



Pažnja! Izbegavati u slučaju preosetljivosti na morske školjke! Dijabetičari i osobe sa povišenim nivoom holesterola treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe ovog proizvoda. U slučaju alergije na aspirin, potražiti savet lekara. Ne preporučuje se u trudnoći i tokom dojenja!


VeinCare, balzam protiv proširenih vena (50 ml +25 ml gratis)
Anti-varikozna krema za vene
Naprednom tehnologijom tzv. hibridizacije moguće je proizvesti hirudin, kao što se proizvode i drugi životno važni hormoni poput insulina.


Najznačajniji od svih supstanci izolovanih iz pijavice je Hirudin, koji pored snažnog antikoagulantnog dejstva pospešuje i cirkulaciju krvi, a deluje i lokalno relaksantno, kao i umirujuće. Veoma je važno istaći da je antikoagulantno dejstvo Hirudina

 Samostalno nasuprot ostalim supstancama za sprečavanje zgrušavanja krvi čija efikasnost zavisi od prisustva nekih unutrašnjih kofaktora. Najpoznatiji među njima je heparin, čija efikasnost delovanja zavisi od prisustva Antithrombin-a III, stvorenog u organizmu. Skup navedenih dejstava ekstrakta pijavice omogućuje uspešno tretiranje složenih simptoma bolesti proširenih vena.



Omega 3 Concentrate (100 tableta)
Omega-3 concentrates
CaliVitin Omega 3 koncentrat sadrži visoke količine omega 3 masnih kiselina poreklom iz ribljeg ulja, koje potpomažu održavanje odgovarajućeg nivoa triglicerida i dobrog kardiovaskularnog zdravlja, kao i obezbeđuju dobre moždane funkcije.


  • Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama i problemima sa krvnim pritiskom, kao i onima koji cene održavanje zdravog i normalnog funkcionisanja ovih organa
  • Trudnicama i deci mlađeg uzrasta, u cilju pospešivanja normalnog razvoja
  • Osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv zapaljenskih bolesti (npr. upale zglobova)
  • Osobama koje su na dijeti sa niskim sadržajem masti i dijeti za mršavljenje
  • Svima koji žele da očuvaju zdravlje svojih očiju i svog nervnog sistema

Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.


Da li ste znali da su kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti u svetu, što znači da ubijaju mnogo više ljudi od bilo koje druge bolesti? To se ne odnosi na stanovnike Grenlanda i Eskime, čiji način ishrane podrazumeva morsku hranu koja je bogata omega-3 masnim kiselinama. U njihovoj populaciji, pojava ovakvih bolesti je ređa.*

CV0173



600
mg
Koncentrovano riblje ulje
180
mg
EPA (eikozapentainoična kiselina)
120
mg
DHA (dokozaheksanoična kiselina)


Pažnja! Nezasićene masne kiseline su veoma osetljive na štetne efekte slobodnih radikala, tako da se u slučaju konzumacije većih količina omega-3 masnih kiselina preporučuje i uzimanje antioksidanata.


C 500 (100 tableta)
Velika doza vitamina C

Svojom velikom dozom, naš vitamin C500 preparat baziran na tehnologiji odloženog oslobađanja, nudi izuzetnu vitaminsku suplementaciju namenjenu jačanju imunog sistema tokom kritičnih perioda.
Pored toga, doprinosi normalnom procesu formiranja kolagena i na taj način potpomaže održavanje zdravih krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože. Kao antioksidant, potpomaže zaštitu od štetnih efekata slobodnih radikala, može da uspori pojavu vidljivih znakova starenja i igra značajnu ulogu u metaboličkim procesima proizvodnje energije.

Jedna tebleta C 500 sadrži količinu vitamina C koliko sadrži i 1 kg pomorandži ili 10 kg jabuka!
Da li ste znali da većina pušača pati od nedostatka vitamina C? Prema nekim procenama, povrh čitavog niza drugih štetnih efekata, jedna cigareta može da "uzme" čak 25-30 mg vitamina C, da i ne spominjemo činjenicu da pušenje može takođe i da uspori apsorpciju vitamina C.


FL0022



500
mg
Vitamin C



Pažnja! Vitamin C je osetljiv na svetlost i toplotu i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja. Ukoliko imate u porodičnoj istoriji bolesti pojavu kamena u bubrezima, posavetujte se sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda!






Budite ponosne na svoje noge. Dajte im potrebnu negu i one će vam uzvratiti







Do sledećeg bloga pozdravljam
 Vas Vaša Biljana



Obaveštenja i porudžbine:   biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648








Нема коментара:

Постави коментар