среда, 7. јануар 2015.

Mir Božiji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!


Dragi moji, današnji dan je poseban. Rođenje našeg spasitelja se obeležavava u pravoslavnom svetu i pozdravna radosna čestitka Mir Božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! je obeležila jutrošnje  liturgije u svakom hramu pravoslavnom. Poziv na mir, na ljubav, na opraštanje, mirenje  i razumevanje i... jeknula je enrgija pravoslavlja kroz vasionu. Snažno se šalju poruke  i molitve za spasenje.

"Zaista, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propoveda s neznabošcima, verova se u svetu, vaznese se u slavi."

 (1.Tim 3.16)
Čitam poruku patrijarha Irineja  koja se  danas  čula u hramovima po ko zna koji put  i moram da je podelim sa vama. "Ljudsko biće je po prirodi i priznanju stvoreno za ljubav.A kao što ljudski organizam potrebuje zdravu hranu, to čovek, gubeći pravu ljubav i zdravu hranu, zamenjuje ih surogatima ljubavi i hrane. Tada je čovek nesposoban da shvati i prihvati večnu Istinu, kojoj pevamo za Božić: Roždestvo Tvoje Hriste Bože naš, obasja svet svetlošću bogopoznanja:još manje može  takav čovek da shvati  i prihvati reči Boga  Koji se javio u telu"Ja sam hleb živi koji siđe s neba  s neba;ako ko jede  od ovoga hleba  živeće vavek ; i hleb koji ću Ja dati Telo je Moje, koje ću ja dati  za život sveta" Jn 6,51).
Nije li naše doba ponovo krenulo putem smrti , putem zamenjivanja istine  Božje lažju,  putem služenja tvari umesto Tvorcu? Zaista , čovek je danas u opasnosti više nego ikada  da zameni Boga satanom, lažnim božanstvom  i lažnim znanjem, istinsku ljubav onim što Sveti Jovan Bogovidac naziva "pohot telesna , i pohot očiju i nadmenost življenja" (1.Jn2,16). A kad god je  čovečanstvo u istoriji kretalo tim putem , neminovno se nalazilo u predvorju svoje katastrofe i pred propašću svoje civilizacije".
Koliko u ovim rečima možete videti današnji savremeni način života? Osećate li istinu koja kulja iz svake reči? Koliko nam je molitve potrebno da krenemo na pravi put da bi imali zdravlje i ljubav  istinsku?
"Hristovo Roždestvo poziva na povratak iskonskim  moralnim vrednostima, na uzdržanje, na celomudrenost života mladih, na svetinju braka, podvig, post i molitvu".  
                       .   





 Okićen Badnjak dobio je počasno mesto uz ikonu Majke Božije a dečica su strpljivo čekala, već naviknuta na službu Božju i sve ih je vladika niški Jovan darivao paketićima.
 


Dragi moji razmislite o rečima  patrijarha Irineja:" Potrebna nam je zdrava hrana i istinska ljubav da bi imali radost i mir na zemlji". Koliko možemo sebi obezbediti  zdravu hranu ako se sve hemijski tretira? Kakv život možemo imati sa unosom hemijski zatrovane hrane? Neka sa današnjim danom  dobijete smirenje koje će vas odvesti do većih znanja i saznanja i poruka Božijih. Da sačuvate sebe i svoje porodice od srca Vam želim  i pozdravljam porukom Mir Božiji- Hristos se rodi!



Uživajte u korišćenju  zdravih proizvoda CaliVite int. koji su bez konzervansa i hemijskih dodataka, jer imaju sve sertifikate zdravlja i 100% garanciju, znate kako se naručuje ili mi se javite.


 Do sledećeg bloga pozdravljam vas
Vaša Biljana


Za sva

 Obaveštenja i porudžbine: biljanadjordjevic1965@hotmail.com 
Telefon   061 622 75 97
Moj kodni broj:  3814322648



Нема коментара:

Постави коментар